Kuwait Petroleum investeert 63 miljoen euro in Antwerps havengebied

Economie 18/10/2012 15:41:30

Antwerpse smeeroliefabriek van Q8Oils wordt gemoderniseerd met extra opslagruimtes en nieuwe menginstallaties waarbij voor het eerst pigged-lijnen worden gebruikt.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuw Belgisch medtech-fonds haalt 20 miljoen euro op

Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

Gimv richt Life Sciences Advisory Board op

DAF investeert 200 miljoen euro in Westerlo

Vlaamse regering en LRM verlengen samenwerking

nextAuth kent succesvolle eerste investeringsronde

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(3/12) Colruyt Group bouwt één van de grootste krattenwas-installaties van Europa

(2/12) 25% minder faillissementen enkel dankzij steunmaatregelen

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET -- De investering van 63 miljoen euro is bestemd voor een upgrade van Q8Oils, de smeermiddelendivisie van het petroleumbedrijf. Die divisie heeft een fabriek in het Antwerpse havengebied, waarin ook het wereldwijde hoofdkantoor huist.

In de Antwerpse smeeroliefabriek worden vandaag ruim 600 verschillende soorten smeermiddelen geproduceerd voor toepassingen in onder andere energie-, milieu-, industrie- en automobielsectoren.

Bij de upgrade komen er nieuwe menginstallaties en extra opslagruimte, en worden er voor het eerst pigged-lijnen gebruikt. Die zijn erop gericht de automatisering van het mengproces en de efficiëntie en kwaliteit van het vulproces te verbeteren.

Daardoor zullen in de toekomst alle soorten smeermiddelen op oliebasis in Antwerpen kunnen gemengd worden.

Tegen eind 2014 moeten het project rond zijn. Er volgen nog diverse opleidingen om het personeel vertrouwd te maken met de nieuwe technologieën, aldus het bedrijf in een persbericht.

“De samenwerking met de lokale overheden verliep vlot. Er werden goede gesprekken gevoerd over de bouw- en milieuvergunningen”, stelt Geert Matton, Manufacturing Director.

“En we leverden heel wat inspanningen om de nieuwe gebouwen te integreren in het landschap van Blue Gate Antwerp, een strategisch geplaatst gebied van 103 hectare in het zuiden van Antwerpen.”

Blue Gate is de groene opvolger van Investeringszone Petroleum Zuid << (BB) (foto: Kuwait Petroleum)

OP DE FOTO
Giuliano Franzi, European Operations Director, (met micro) tijdens de eerstesteenlegging op 10 oktober 2012 door Hussain E. Esmaiel, president van Kuwait Petroleum International (niet op foto).

ACHTERGROND
Kuwait Petroleum International Lubricants (Q8Oils) is een belangrijke speler op de Europese en internationale markt van de smeermiddelen. Met vier Europese mengfabrieken focust Q8Oils zich op het onderzoek en de ontwikkeling, productie, verspreiding, verkoop en marketing van producten naar alle marktsectoren in de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Q8Oils exporteert rechtstreeks aan de eindgebruiker via officiële verdelers in meer dan 75 landen. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Cryomodules ontwikkeld voor onderzoeksreactor MYRRHA

MYRRHA werkt alleen bij een temperatuur van 2 Kelvin, waar cryomodules voor zorgen. Het Franse bedrijf SDMS, La Chaudronnerie Blanche ontwikkelde hiervoor recent een protoype.

Vlaamse cleantech knowhow helpt Chinese economie bij verduurzaming

De focus van China om zijn steden en industrie duurzamer te maken, biedt kansen voor onze Vlaamse cleantechsector, die heel wat knowhow en innovatieve technologie herbergt.

Start-up TEO maakt technische opleidingen permanent toegankelijk

Met laagdrempelige technische opleidingen helpt start-up TEO (Teaching Each Other) bedrijven zoals Volvo Cars, Aviko en TVH hun medewerkers op een hands-on manier te blijven vormen.

Plannen voor multimodaal megadistributiecentrum in North Sea Port

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent in North Sea Port zal, na goedkeuring van de bouwvergunning, uitgebreid worden met een mega­distributie­centrum van 150.000 m².

Nieuwe ‘elektrische’ superkraan bij Sarens

Sarens kondigt zijn nieuwste elektrische ringkraan aan, de SGC-90 bijgenaamd "The Little Celeste” en ontwikkeld in volle Covid-19-pandemie.

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners