• 25/10/2012
  • |     BB

Ir Frank Coenen volgt Wouter De Geest op als voorzitter van essenscia

Kersvers voorzitter (Tessenderlo Group) wil voluit kaart trekken van innovatie om chemie en life sciences nog sterker in België te verankeren.

Trefwoorden: #BASF, #essenscia, #Frank Coenen, #INSEAD, #Prins Filip, #Tessenderlo Group, #Wouter De Geest

Lees verder

personalia

( Foto: Tessenderlo Group, Frank Coenen )

ENGINEERINGNET.BE -- Frank Coenen, CEO van Tessenderlo Group, neemt vanaf vandaag de voorzittersfakkel over van Wouter De Geest, gedelegeerd bestuurder van BASF Antwerpen. De Geest blijft lid van de Raad van Bestuur.

Essenscia maakte de voorzitterswissel bekend tijdens de uitreiking van zijn eerste 'Innovation Award' in aanwezigheid van Prins Filip en premier Di Rupo.

Coenen wil naar eigen zeggen de klemtoon leggen op innovatie: “Gedurende de voorbije decennia zijn chemie en life sciences uitgegroeid tot de sterkhouders van de Belgische industrie. Wij als ondernemers moeten nog meer inzetten op innovatie en specialisatie om een duurzame ontwikkeling van onze industrie te waarborgen."

Frank Coenen (°1959) staat sinds 2010 aan het hoofd van Tessenderlo Group, een specialiteitengroep met zowat 7.500 medewerkers wereldwijd en hoofdzetel in Brussel. Het bedrijf legt zich voornamelijk toe op voeding, landbouw, water management en de valorisering van bio-reststoffen.

Na zijn opleiding als scheikundig ingenieur, volgde hij bijkomende managementopleidingen aan de KU Leuven en aan het INSEAD in Frankrijk. Coenen startte zijn loopbaan in 1982 als onderzoeker bij de universiteit van Gent en ingenieur bij het metaalbedrijf Sidmar.

Daarna ging hij aan de slag bij het chemie- en farmabedrijf UCB, waar hij 20 jaar werkte en verschillende internationale managementfuncties bekleedde.

Tijdens de laatste vijf jaar werkte hij er als directeur Asia Pacific vanuit Kuala Lumpur en Shanghai.

In 2006 stapte Frank Coenen over naar Tessenderlo Group als directeur van de Business Group Chemicals.

In 2009 werd hij benoemd tot Chief Operating Officer (COO) en lid van de raad van bestuur om er op 15 januari 2010 Chief Executive Officer (CEO) te worden. Coenen is bestuurder bij VKW Limburg en bij Voka.