• 02/01/2013
  • |     BB

Brusselse starters Be Park en D-Sight erkend voor innovatieve technologie

Brussels Minister van Wetenschappelijk Onderzoek Benoît Cerexhe kent prijs 'Jonge Innovatieve Ondernemingen 2012' toe aan Be Park en D-Sight.

Trefwoorden: #Be park, #Cerexhe, #d-sight, #innoviris

Lees verder

Techniek

( Foto: Be Park )

ENGINEERINGNET.BE – De prijs 'Jonge Innovatieve Ondernemingen' wordt elk jaar door Innoviris, het Brussels Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek en Innovatie van Brussel, uitgereikt aan Brusselse starters met een groot innovatief potentieel. Starters worden in dit geval gedefinieerd als firma's die minder dan 6 jaar geleden opgericht werden.

Dit jaar ging de prijs naar Be Park, een Start-up opgericht in 2011, dat het eerste 'parksharing'-platform aanbiedt, en D-Sight, een spin-off van de ULB opgericht in 2010, voor hun software die hulp biedt bij het nemen van complexe beslissingen.

Be Park heeft een volledig geautomatiseerd systeem uitgedokterd dat gebruikers toelaat de slagbomen van een parking te openen door middel van een GSM-applicatie. Momenteel biedt de firma al zo'n 600 parkeerplaatsen aan in het Brusselse en 1.352 in 8 steden binnen de Benelux.

D-Sight viel in de prijzen dankzij zijn software die complexe beslissingen ondersteunt. Bij een beslissing moet men soms rekening houden met verschillende, vaak conflictueuze factoren (financiële, technische en omgevingsfactoren, etc.). Dit product brengt die factoren samen en zorgt ervoor dat beslissingen volledig gemotiveerd worden. De software wordt al in meer dan 25 landen gebruikt.