• 04/01/2013

Cruciaal nieuw ingrediënt in babyvoeding op komst?

Amerikaanse onderzoekers slaagden er in Escherichia coli-bacterieën genetisch te manipuleren, zodat ze gezond 2FL aanmaken, en dat tegen aanvaardbare prijzen.

Trefwoorden: #2FL, #productontwikkeling, #voedingsindustrie

Lees verder

research

ENGINEERINGNET -- 2-fucosyllactose (2FL) bevindt zich op dit moment (nog) niet in babyvoeding. Nochtans is het in menselijke melk de belangrijkste van de oligosaccharides, die een cruciale rol spelen bij de ontwikkeling van de darmflora en het versterken van het immuunsysteem. Probleem is dat het zo duur is: één milligram kost 77 euro.

Amerikaanse onderzoekers slaagden er evenwel in Escherichia coli-bacterieën genetisch te manipuleren, zodat ze 2FL aanmaken, en dat tegen meer aanvaardbare prijzen: welke precies, is niet bekend.

In een volgend stadium zouden de vorsers ook uitzoeken wat nu de precieze rol is van 2FL in het metabolisme. Dat zouden ze doen door dat product te eten te geven aan biggen. Varkens staan er namelijk voor bekend bijzonder geschikt te zijn als model voor de mens; ze vertonen onderling sterke gelijkenissen wat betreft anatomie, fysiologie, genetica en immuunsysteem.


(KV) (University of Illinois, USA)(foto wallpaper-million.com)