• 31/01/2013

Pilootproject rond ‘geassocieerd onderwijs’ bij Audi in Brussel

Bij Audi Brussels volgen leerlingen van de derde graad Elektromechanica en Autotechnieken voortaan praktijklessen en lopen ze stage aan de productielijn.

Trefwoorden: #audi, #audi brussel, #Don Bosco, #geassocieerd onderwijs, #KTA Pro Technica

Lees verder

opleidingen

( Foto: Phoenix Contact )

ENGINEERINGNET.BE -- Audi Brussels heeft zijn vorig najaar opgestart project rond ‘geassocieerd onderwijs’ voorgesteld. Dit project houdt in dat studenten van de derde graad Elektromechanica en Autotechnieken een deel van hun opleiding genieten bij de Brusselse autobouwer.

Er zijn twee scholen betrokken bij het pilootproject: het KTA Pro Technica Halle voor het Nederlandstalig en Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe voor het Franstalig onderwijs.

Concreet gaat het om een tweejarig traject waarbij de scholieren praktijkgerichte lessen in de robot- en laser-leslokalen van het Audi-opleidingscentrum krijgen en stage lopen aan de productielijnen.

Audi in een mededeling: 'In België zijn de meeste technische opleidingen heel algemeen en schools van aard. In een grote productiefabriek kunnen scholieren al tijdens hun opleiding de theoretische inhoud in de praktijk omzetten. Alles bij elkaar zijn de scholieren over de twee jaren maar liefst 600 uur aan de slag bij ons'.


(bron: Agoria)

ACHTERGROND
Audi heeft in zijn Duitse productiesites een lange ervaring met geassocieerd onderwijs. Dit jaar zijn 700 studenten in Ingolstadt en Neckarsulm aan hun opleiding begonnen.