CBR overweegt bouw nieuwe klinkeroven van 250 miljoen euro

Economie 31/01/2013 13:34:42

Ondanks het negatieve ondernemingsklimaat in België, overweegt CBR een volledige nieuwe cementoven van 250 miljoen euro te bouwen nabij Doornik. Dat meldt De Tijd.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuw Belgisch medtech-fonds haalt 20 miljoen euro op

Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

Gimv richt Life Sciences Advisory Board op

DAF investeert 200 miljoen euro in Westerlo

Vlaamse regering en LRM verlengen samenwerking

nextAuth kent succesvolle eerste investeringsronde

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie

Webinar

vrijdag 29 januari 2021

Postgraduaat Vastgoedkunde

Leuven of Kortrijk

van 4/02/2021 tot 10/12/2021

Toekomst federaal energiebeleid

Webinar

woensdag 10 februari 2021

'Digital Twin' versterkt maakindustrie?

Online event

vrijdag 12 februari 2021

Interpack

Messe Düsseldorf

van 25/02/2021 tot 3/03/2021

Klimatisatie van gebouwen

Online

van 5/03/2021 tot 25/06/2021

Keuze van de redactie

(25/1) Deloitte opent nieuw duurzaam kantoor op West-Vlaamse innovatiecampus

(25/1) Pauwels Consulting heeft Nederlandse Javaspecialist overgenomen

(21/1) Jan De Nul baggert met 100% duurzame drop-in biobrandstof

(20/1) Siemens combineert offshore productie van groene waterstof

(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Het gebeurt niet zo vaak dat productiebedrijven in België nog plannen maken voor grote engineeringprojecten, maar hier is er eentje: CBR, een bedrijf uit de groep HeidelbergCement, overweegt de komende een nieuwe cementoven te bouwen in het Antoing bij Doornik. Dat staat te lezen in de zakenkrant De Tijd. De beslissing zou ten laatste in 2015 vallen.

Met het investeringsplan is een bedrag gemoeid van 200 à 250 miljoen euro. André Jacquemart, general manager aan De Tijd: "Onze Nederlandse steengroeve ENCI nabij Maastricht gaat eind 2018 dicht. In het vlakke Nederland is er niet onmiddellijk een alternatief."

En ook: "Onze steengroeve daar heeft voldoende reserves om voor een hele lange termijn een grotere cementoven te bevoorraden."

In een klinkeroven wordt kalksteen verwerkt tot halffabricaat, dat nadien in een maalderij wordt verpulverd tot cement. << (BB) (foto: CBR, cementfabriek nabij Moskou)

ACHTERGROND
De Europese cementmarkt staat onder druk. In België is het jaarproductieniveau van cement met 6 miljoen ton nog steeds hetzelfde als in 2007 en in Nederland viel de vraag zelfs met een kwart terug tot 4,5 miljoen ton.
Door de daling van de vraag in onder meer Spanje, Ierland en het Verenigd Koninkrijk , hebben veel producenten hun pijlen gericht op de rest van Europa. Daardoor is er vandaag heel wat meer import uit die landen, maar ook uit bijvoorbeeld Turkije en Duitsland.

LEES OOK
Holcim sluit klinkermaalderij in Haccourt: 43 onslagen <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Ontwikkeling zonnefolies voor ramen en zonnepanelen

TNO ontwikkelt met universiteiten en bedrijven functionele folies voor ramen en gebouwgeïntegreerde zonnepanelen, om 20% van het energieverbruik van gebouwen te besparen.

Jan De Nul baggert met 100% duurzame drop-in biobrandstof

Vanaf 1 februari zal Jan De Nul in opdracht van de Vlaamse Overheid, agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK), zo’n 500.000 m³ zand op het strand van Raversijde aanbrengen.

Uniek resistentiegen tegen bladvlekkenziekte

Een internationaal consortium kan het resistente Stb16q-gen kloneren en succesvol in tarwe introduceren. Om zo de strijd aan te binden met de gevreesde schimmel Zymoseptoria tritici.

VIL IT-systemen leiden tot efficiëntere grenscontroles

In het project Digital Gateway2Governement werden systemen ontworpen voor gedigitaliseerde communicatie tussen de bedrijven en de overheidsdiensten die betrokken zijn bij de grenscontroles.

Groene waterstof moet energietransitie in Picardisch Wallonië versnellen

Luminus en het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling IDETA hebben een gezamenlijk project voorgesteld voor de ontwikkeling van vier groene waterstofstations in Picardisch Wallonië.

HTC-Enterprise als deel van de oplossing

HTC-Enterprise is een onderneming gegroeid uit de passie voor technologie en het ondernemerschap op zich. Het bedrijf biedt voor tal van bedrijven en sectoren een gepaste oplossing aan.

Kunstmatige intelligentie zoekt nieuwe antibiotica

Slimme software (kunstmatige intelligentie) van de Leidse en Wageningse universiteit doorzocht genomen van bacteriën en vond 42 clusters DNA die coderen voor eiwitten met antibiotica-werking.

DEME voert onderhoudsbaggerwerken op Schelde op LNG uit

Een dual fuel sleephopperzuiger van DEME voert sinds kort de onderhoudsbaggerwerken uit op de Schelde. Tijdens deze werken vaart het schip op LNG, een primeur in Vlaanderen.

Vernieuwde VPLog-i-R stroomsensor met Modbus interface

VPInstruments, fabrikant en wereldwijde leverancier van instrumentatie en monitoringssystemen voor perslucht en gassen, biedt nu een vernieuwde versie van de bewezen VPLog-i stroomsensor met een Modbus interface. De VPLog-i-R is het enige type Rogowski stroomsensor met RS485 (Modbus RTU) uitgang. >>

Partners