• 01/02/2013
  • |     BB

Lotus Bakeries neemt Biscuiterie Willems over (+video)

Lotus Bakeries – de Vlaamse producent van 'het koekje bij de koffie', heeft zijn sectorgenoot Biscuiterie Willems in Eeklo overgenomen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Trefwoorden: #Biscuiterie Willems, #Lotus Bakeries

Lees verder

Nieuws

( Foto: Willems/Lotus )

ENGINEERINGNET.BE -- Lotus heeft de afgelopen jaren sterk ingezet op speculoos. Er zijn forse inspanningen geleverd op gebied van sales en marketing en daarnaast werden er onlangs aanzienlijke investeringen in capaciteitsuitbreiding in de fabriek in Lembeke gepompt. Speculoos was dé groeimotor van de afgelopen jaren, en dit voornamelijk buiten België.

Een zwakke schakel in de organisatie was naar verluidt dat de productie van alle speculoos op één site in Lembeke gebeurde, zonder enige vorm van back-up. Daaraan wordt door de overname van de speculoosfabriek van Willems verholpen. Bovendien zijn beide fabrieken slechts op circa vijf kilometer van elkaar gelegen.

'Voor de overname wordt uitgegaan van een enterprise value van circa 6,5 keer de recurrente bedrijfscashflow', stelt het bedrijf. Dat komt neer op circa 31,4 miljoen euro. Biscuiterie Willems realiseert een omzet van ruim 23 miljoen euro.


ACHTERGROND
Lotus Bakeries focust op authentieke specialiteiten uit de koekjes- en gebakwereld zoals speculoos, peperkoek/ontbijtkoek, gebakspecialiteiten, wafels en pepparkakor koekjes. De onderneming heeft productievestigingen in België, Nederland, Frankrijk en Zweden, eigen verkooporganisaties in een 10-tal Europese landen, de Verenigde Staten, Hong Kong, China, Chili en een exportafdeling voor de overige landen. Met 1.200 medewerkers realiseerde Lotus Bakeries in 2011 een omzet van 275,6 miljoen euro.


Video: sterk geautomatiseerde fabriek van Biscuiterie Willems in Eeklo