1,3 miljoen euro voor jonge high-tech bedrijven Camargus en Lumoza

Economie 6/02/2013 14:40:48

Camargus, met zijn unieke camera virtualisatie-technologie, en Lumoza, specialist drukbare elektronica, ontvangen investering van het Vlaams Gewest, UHasselt, LRM en PMV.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuw Belgisch medtech-fonds haalt 20 miljoen euro op

Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

Gimv richt Life Sciences Advisory Board op

DAF investeert 200 miljoen euro in Westerlo

Vlaamse regering en LRM verlengen samenwerking

nextAuth kent succesvolle eerste investeringsronde

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(3/12) Colruyt Group bouwt één van de grootste krattenwas-installaties van Europa

(2/12) 25% minder faillissementen enkel dankzij steunmaatregelen

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Twee jonge, beloftevolle, Limburgse hightechbedrijven krijgen een kapitaalinjectie van 1,3 miljoen euro.

Het geld komt van het Vlaams Gewest (SOFI) en het Arkiv-investeringsfonds KMOFIN2 (UHasselt-LRM-PMV).

*Camargus, een spin-off van UHasselt en iMinds, krijgt 823.422 euro om met zijn unieke ‘camera virtualisatie’-technologie aan een internationale veroveringstocht te beginnen.

* Lumoza, een spin-off van Uhasselt en imec spin-off, legt zich toe op de ontwikkeling van drukbare elektronica, krijgt 500.000 euro voor de uitbouw van een nieuwe productie-unit in Genk.

Ann-Pascale Bijnens, directeur van de TechTransfer Office TTO) van UHasselt: “Sinds de creatie van de TechTransfer Office (TTO) in 2007, worden er jaarlijks 1 à 2 UHasselt spin-offs opgericht. Momenteel staat de teller op 11 spin-offs die samen 50 werknemers tewerkstellen.”

TTO staat in voor de creatie en ondersteuning van spin-offs en heeft daarvoor een intensief samenwerkingsverband opgezet met de Limburgse investeringsmaatschappij LRM. << (KV)(foto za-zo.be: Ann-Pascale Bijnens)

ACHTERGROND
*Camargus werd in oktober 2011 opgericht in de schoot van het UHasselt Expertisecentrum voor Digitale Media (EDM) en Androme (de oudste spin-off van de universiteit). Het is daar dat het 16-koppig camerasysteem (het ‘Capture-All Systeem’) werd ontwikkeld.

“Steeds meer clubs, sportfederaties en eigenaars van stadions streven naar een grotere inhoudelijke controle van wedstrijden of trainingen en naar effectievere spelersanalyse door middel van video-opnames”, zegt CEO Tom Mertens. “Dankzij onze panoramische multicamera-infrastructuur kan zowat alles vastgelegd worden. De controle over de creatie en het beheer van de audiovisuele content ligt bovendien volledig bij de gebruiker.”

Camargus' demonstratiesystemen hebben al veel interesse gewekt in binnen- én buitenland. Zo tekende het bedrijf een distributiedeal met een partner in Dubai. Daarmee is Camargus een mooi voorbeeld van een ‘born global’: een bedrijf dat al heel vroeg na de oprichting kansen krijgt (en neemt) op internationale markten.

*Lumoza, een spin-off van de UHasselt en imec, zag in augustus 2009 het levenslicht na een uit de hand gelopen doctoraatsthesis van de huidige CTO Wouter Moons. In het kader daarvan was hij bezig met elektriciteitgeleidende inkten; geprinte elektronica, dus.

Het belangrijkste product van Lumoza zijn outdoor banners van tientallen vierkante meters groot waarvan bepaalde vlakken geanimeerd oplichten. Daarnaast brengt de spin-off  onder meer boeken, dvd’s, verpakkingen, stickers… met lichtgevende technologie op de markt. “Door de boodschap of afbeeldingen te laten oplichten, blaas je traditionele reclame- en verpakkingsmiddelen nieuw leven in”, zegt CTO Wouter Moons.

De bedrijfsslogan Highlight Your Message werd alvast alle eer aangedaan met een gigantisch, oplichtend reclamebord voor autofabrikant Opel in meerdere vestigingen over heel Duitsland. Een tastbaar bewijs van Lumoza’s ontluikende internationale reputatie. Maar ook in eigen land weet deze ‘slimme’ starter zich in de kijker te werken: Vacature nam Lumoza op in een lijst van de ’10 meest veelbelovende technologietoppers in spe’. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Cryomodules ontwikkeld voor onderzoeksreactor MYRRHA

MYRRHA werkt alleen bij een temperatuur van 2 Kelvin, waar cryomodules voor zorgen. Het Franse bedrijf SDMS, La Chaudronnerie Blanche ontwikkelde hiervoor recent een protoype.

Vlaamse cleantech knowhow helpt Chinese economie bij verduurzaming

De focus van China om zijn steden en industrie duurzamer te maken, biedt kansen voor onze Vlaamse cleantechsector, die heel wat knowhow en innovatieve technologie herbergt.

Start-up TEO maakt technische opleidingen permanent toegankelijk

Met laagdrempelige technische opleidingen helpt start-up TEO (Teaching Each Other) bedrijven zoals Volvo Cars, Aviko en TVH hun medewerkers op een hands-on manier te blijven vormen.

Plannen voor multimodaal megadistributiecentrum in North Sea Port

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent in North Sea Port zal, na goedkeuring van de bouwvergunning, uitgebreid worden met een mega­distributie­centrum van 150.000 m².

Nieuwe ‘elektrische’ superkraan bij Sarens

Sarens kondigt zijn nieuwste elektrische ringkraan aan, de SGC-90 bijgenaamd "The Little Celeste” en ontwikkeld in volle Covid-19-pandemie.

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners