Recticel investeert 23 miljoen in Franse fabriek isolatiepanelen

Economie 7/02/2013 13:55:47

State-of-the-art productievestiging in Bourges zal isolatiepanelen produceren voor de bouwsector in Frankrijk. 'Een groeimarkt', stelt Recticel. Niet in alle sectoren is het kommer en kwel.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuw Belgisch medtech-fonds haalt 20 miljoen euro op

Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

Gimv richt Life Sciences Advisory Board op

DAF investeert 200 miljoen euro in Westerlo

Vlaamse regering en LRM verlengen samenwerking

nextAuth kent succesvolle eerste investeringsronde

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Herentals

woensdag 2 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 3/12/2020 tot 17/12/2020

Energy Mission Webinar

online event

donderdag 3 december 2020

Safety validation training

Pilz Academy - Herentals

donderdag 3 december 2020

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Wire

Messe Düsseldorf

van 7/12/2020 tot 11/12/2020

Keuze van de redactie

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

(19/11) Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

(18/11) 600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

(12/11) Flanders Make ontwikkelt eerste zelfrijdende tractor

(9/11) 430.000 euro steun voor project rond hergebruik van CO2, plastics en water

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- De aankondiging dat er een nieuwe fabriek voor isolatiepanelen zou komen in Frankrijk, stamt al van 2010. 'Ter ondersteuning van onze isolatietak', liet het bedrijf toen weten.

Dat bleek een goede beslissing, want de isolatiesector is nadien nooit uit het nieuws geweest. Recticel zelf is positief over de markt: 'De komende jaren is een toenemende structurele vraag naar hoogperformante bouwisolatieproducten in polyurethaan te verwachten door de striktere isolatienormen en -regelgeving (vooral in Europa), hogere energieprijzen en het groeiende bewustzijn over de behoefte aan meer en betere isolatie'.

Tot nu produceerde Recticel isolatiepanelen op twee productiesites: in Wevelgem en in Stoke-on-Trent in het Verenigd Koninkrijk. Nu komt er dus een derde bij.

De nieuwe fabriek produceert meer specifiek hoogwaardige hardschuimpanelen (PIR), die gebruikt worden voor de thermische isolatie van muren, vloeren en daken. Het hele project heeft 23 miljoen euro gekost.

Bij volle capaciteit zal de fabriek ongeveer 52 mensen tewerkstellen, aldus het bedrijf. De producten zijn bestemd voor de Franse markt.

Niet in alle sectoren is het kommer en kwel. Getuige daarvan het groeitraject van Recticels isolatie-afdeling: die groeide vanaf 2006 jaarlijks gemiddeld met 12,2%, tot een omzet van 223,1 miljoen euro in 2011.

"Bovendien heeft Frankrijk als markt naar onze mening nog een aanzienlijk groeipotentieel", aldus Olivier Chapelle, Chief Executive Officer. << (BB) (foto: Recticel)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Multimodale Baanbrekers-awards voor Volvo Cars, Shipit en Liesbeth Grieten

Logistiek Vlaanderen koos tijdens een virtueel event voor enerzijds baan­brekende multi­modale projecten en anderzijds een baan­brekende multi­modale personaliteit.

Licht verstrooien met ’geconcentreerde willekeur’

UTwente heeft met precisie 3D printing een lichtverstrooier op microschaal gebouwd die random is maar toch gecontroleerd, om zo te zien hoe licht door een object beweegt.

Ook sleutel Tesla Model X slecht beveiligd

Onderzoekers van COSIC* hebben ernstige beveiligingsproblemen ontdekt in de draadloze autosleutel van de Tesla Model X. Eerder hackten ze al de sleutel van de Tesla Model S.

Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

Team CORE van de Nederlandse Technische Universiteit presenteerde onlangs zijn R&D-oven voor het recyclen van e-waste, ofwel elektronisch afval, met als doel een efficiënte recyclage.

Rent-All optimaliseert logistieke processen van verhuuritems

RFID-integrator Aucxis implementeerde een automatisch detectiesysteem bij verhuurbedrijf Rent-All. Laadlijsten worden sneller en foutloos afgewerkt, en er zijn geen naleveringen meer nodig.

Remote sensing ingezet voor meten buigzaamheid gewassen

PhD-student Sugandh Chauhan van UTwente toonde een nieuwe, op remote sensing gebaseerde benadering aan om de gevoeligheid voor legeren, ofwel buigen, van gewassen in kaart te brengen.

Supercomputer helpt NASA-onderzoek naar maanmissie’s

De supercomputer biedt krachtige modellerings- en simulatiemogelijkheden ter ondersteuning van kritisch onderzoek voor een veilige en succesvolle ruimtevlucht naar de maan tegen 2024.

‘Women in tech’ coachingtraject zet in op meer vrouwelijke ondernemers

Momenteel heeft 53% van laatste lichting start-ups bij Start it @KBC een vrouwelijke founder. Het sein voor de accelerator om door te zetten en nog meer vrouwen aan te spreken.

xiros film geleiderol voor labellingtechnologie is smeermiddelvrij

Zwarte geleiderol met soepel lopende polymeer kogellagers bespaart tot wel 48% gewicht en 42% massatraagheid. De nieuwe zwarte geleiderol van igus biedt nu een echte sensatie op het gebied van verpakkings- en labellingtechnologie. Het installatieklare systeem overtuigt niet alleen visueel, maar ook technisch. >>

Partners