Air Liquide plant nieuwe fabriek voor koolmonoxide in Botlek

Economie 8/02/2013 11:10:42

Air Liquide sluit langlopend contract af met chemische producent Huntsman en bouwt nieuwe fabriek voor koolmonoxide in de regio Botlek. Goed voor een investering van 65 miljoen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Eerste brandstofcelsysteem van Air Liquide op afgelegen plek in België

Air Liquide plant nieuwe fabriek voor koolmonoxide in Botlek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

(13/5) 5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

(12/5) Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET -- Als gevolg van een recent contract met chemische speler Huntsman, heeft Air Liquide beslist een nieuwe fabriek neer te poten in de haven van Rotterdam. Dat meldt het bedrijf aan de pers.

De plant zal koolmonoxide produceren voor de twee MDI-fabrieken van Huntsman Polyurethanes in het Botlekgebied en aan een aantal afnemers in de haven. MDI (Methyleendifenyldiisocyanaat) is een van de grondstoffen voor polyurethaan, een basis voor de vervaardiging van zeer veerkrachtige schuimzittingen, duurzame elastische wielen, hoog presterende hechtmiddelen, enz…

De fabriek zal Air Liquide's productiecapaciteit van koolmonoxide in het gebied in één klap verdubbelen. Het bedrijf zal zelf instaan voor de engineering en constructie, laat het weten. Daarvoor schakelt het zijn Engineering- en Constructieteams in.

De nieuwe installaties zullen naast de bestaande faciliteiten gebouwd worden en moeten in het eerste halfjaar van 2015 operationeel zijn. In totaal is er een investering van 65 miljoen mee gemoeid.

Rotterdam heeft het op één na grootste chemische en petrochemische cluster van Europa. Guy Salzgeber, Vice-President, Noord- en Centraal Europa van Air Liquide in dat verband: “Wij hebben de afgelopen vijf jaar al 400 miljoen euro in nieuwe industriële productie-units in dit industriële sleutelgebied geïnvesteerd." << (BB) (foto: Air Liquide, coldbox en toren)

ACHTERGROND
Air Liquide werd opgericht in 1906 in België, in 1913 in Nederland en exploiteert momenteel 27 industriële locaties verspreid over de hele Benelux. Haar 1.100 medewerkers bedienen meer dan 25.000 klanten. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

Superchiraal licht is licht met een ultrahoog hoekmoment en een draaiing van het licht rond haar eigen as, waardoor het licht zich voortplant volgens een helix.

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

SeaMade laat weten dat de export kabelverbindingen van de offshore windparken Seastar en Mermaid naar het Modular Offshore Grid (MOG) succesvol zijn getest en in dienst zijn genomen.

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Nieuw proces om poreuze silica te synthetiseren

TU Eindhoven en Nouryon hebben een methode ontwikkeld om op grote schaal op maat gemaakte silicamicrobolletjes te synthetiseren, waarbij de porositeit en poriegrootte precies is te bepalen.

Sensirion lanceert nieuwe digitale flow meter voor beademings­apparatuur

De wereldwijde vraag voor sensoren voor toepassing in beademingsapparatuur is de afgelopen maanden explosief gestegen. Daarom heeft Sensirion recent de SFM3019 op de markt gebracht.

Belgische start-up landschap wordt internationaler

De start-up community van Start it @KBC telt ondertussen al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Heel wat start-ups en scale-ups hebben vaak ook internationale teams.

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

TU Delft en de Poolse Academie van Wetenschappen ontdekten dat als koper zich in de cel aan eiwitten bindt, er tijdelijke tussenvormen ontstaan die kunnen leiden tot schade aan de cel.

Herschikking vakbeurzen Indumation.be en Indumation Network Event

Beursorganisator Industrialfairs heeft, samen met de belangrijkste technologiebedrijven (vertegenwoordigd door Agoria en Indumotion), de timing van deze automatiseringsevents geheroriënteerd

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners