Solvay zwengelt productiecapaciteit van guarderivaten aan

Economie 11/02/2013 12:40:39

Het Belgische Solvay heeft zijn productiecapaciteit van derivaten van de guarplant met 40% verhoogd. Twee projecten, in VS en China, zijn afgerond. De Franse plant was niet betrokken.

Lees hieronder verder   
Verwant

Solvay schrapt 450 jobs in natriumcarbonaat fabrieken

Solvay bouwt een biobased nylon productielijn in Frankrijk

Solvay breidt productie surfactanten uit via nieuwe Duitse plant

Vier Vlamingen winnen Solvay Business Game

Solvay zwengelt productiecapaciteit van guarderivaten aan

Solvay maakt volledig hertekende bedrijfsstructuur bekend

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

(13/5) 5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

(12/5) Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE – Solvay staat te boek als één van de grootste leveranciers van guarderivaten ter wereld. Het heeft drie fabrieken op drie continenten: in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Om zijn positie te versterken, heeft het bedrijf in twee van zijn plants de productiecapaciteit opgedreven. Dat is het geval in Vernon, Texas en in Zhangjiagang in provincie Jiangsu (China). De Europese plant, in het Franse Melle, was niet bij de expansieplannen betrokken.

In de VS gaat het specifiek om producten voor de olie- en de schaliegasmarkt. In China moet de extra output helpen tegemoet te komen aan de regionale vraag naar gesofisticeerde haarverzorgingsproducten.

Guarbonen houden water zeer goed bij en hebben visceuze eigenschappen waardoor ze uitstekende biogebaseerde oplossingen bieden voor een breed toepassingsgebied.

Voorbeelden daarvan zijn de olie- en gaswinning, haarverzorging en formuleringen voor de agrochemie om het wegstuiven van sproeimiddelen tegen te gaan.

Bij schaliegaswinning bijvoorbeeld wordt het gom om zijn visceuze eigenschappen gebruikt als verdikkingsmiddel. Door de hype rond schaliegas steeg de prijs van het guargom, wat ongetwijfeld aan de basis ligt van de capaciteitsuitbreiding.

De guarbonen zelf, de grondstof, stammen vooral uit India, waar Solvay een vijftig jaar (!) durende joint venture heeft lopen met een Indiase leider in guar en guarderivaten. Daardoor zit het qua grondstoffentoevoer veilig.

“Deze uitbreidingsprojecten zijn een belangrijke stap in de uitvoering van ons groeiproject voor 2016”, stelt Emmanuel Butstraen, voorzitter van Solvay Novecare, in een persbericht. << (BB) (foto: Solvay)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

Superchiraal licht is licht met een ultrahoog hoekmoment en een draaiing van het licht rond haar eigen as, waardoor het licht zich voortplant volgens een helix.

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

SeaMade laat weten dat de export kabelverbindingen van de offshore windparken Seastar en Mermaid naar het Modular Offshore Grid (MOG) succesvol zijn getest en in dienst zijn genomen.

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Nieuw proces om poreuze silica te synthetiseren

TU Eindhoven en Nouryon hebben een methode ontwikkeld om op grote schaal op maat gemaakte silicamicrobolletjes te synthetiseren, waarbij de porositeit en poriegrootte precies is te bepalen.

Sensirion lanceert nieuwe digitale flow meter voor beademings­apparatuur

De wereldwijde vraag voor sensoren voor toepassing in beademingsapparatuur is de afgelopen maanden explosief gestegen. Daarom heeft Sensirion recent de SFM3019 op de markt gebracht.

Belgische start-up landschap wordt internationaler

De start-up community van Start it @KBC telt ondertussen al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Heel wat start-ups en scale-ups hebben vaak ook internationale teams.

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

TU Delft en de Poolse Academie van Wetenschappen ontdekten dat als koper zich in de cel aan eiwitten bindt, er tijdelijke tussenvormen ontstaan die kunnen leiden tot schade aan de cel.

Herschikking vakbeurzen Indumation.be en Indumation Network Event

Beursorganisator Industrialfairs heeft, samen met de belangrijkste technologiebedrijven (vertegenwoordigd door Agoria en Indumotion), de timing van deze automatiseringsevents geheroriënteerd

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners