Solvay zwengelt productiecapaciteit van guarderivaten aan

Economie 11/02/2013 12:40:39

Het Belgische Solvay heeft zijn productiecapaciteit van derivaten van de guarplant met 40% verhoogd. Twee projecten, in VS en China, zijn afgerond. De Franse plant was niet betrokken.

Lees hieronder verder   
Verwant

Solvay schrapt 450 jobs in natriumcarbonaat fabrieken

Solvay bouwt een biobased nylon productielijn in Frankrijk

Solvay breidt productie surfactanten uit via nieuwe Duitse plant

Vier Vlamingen winnen Solvay Business Game

Solvay zwengelt productiecapaciteit van guarderivaten aan

Solvay maakt volledig hertekende bedrijfsstructuur bekend

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE – Solvay staat te boek als één van de grootste leveranciers van guarderivaten ter wereld. Het heeft drie fabrieken op drie continenten: in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Om zijn positie te versterken, heeft het bedrijf in twee van zijn plants de productiecapaciteit opgedreven. Dat is het geval in Vernon, Texas en in Zhangjiagang in provincie Jiangsu (China). De Europese plant, in het Franse Melle, was niet bij de expansieplannen betrokken.

In de VS gaat het specifiek om producten voor de olie- en de schaliegasmarkt. In China moet de extra output helpen tegemoet te komen aan de regionale vraag naar gesofisticeerde haarverzorgingsproducten.

Guarbonen houden water zeer goed bij en hebben visceuze eigenschappen waardoor ze uitstekende biogebaseerde oplossingen bieden voor een breed toepassingsgebied.

Voorbeelden daarvan zijn de olie- en gaswinning, haarverzorging en formuleringen voor de agrochemie om het wegstuiven van sproeimiddelen tegen te gaan.

Bij schaliegaswinning bijvoorbeeld wordt het gom om zijn visceuze eigenschappen gebruikt als verdikkingsmiddel. Door de hype rond schaliegas steeg de prijs van het guargom, wat ongetwijfeld aan de basis ligt van de capaciteitsuitbreiding.

De guarbonen zelf, de grondstof, stammen vooral uit India, waar Solvay een vijftig jaar (!) durende joint venture heeft lopen met een Indiase leider in guar en guarderivaten. Daardoor zit het qua grondstoffentoevoer veilig.

“Deze uitbreidingsprojecten zijn een belangrijke stap in de uitvoering van ons groeiproject voor 2016”, stelt Emmanuel Butstraen, voorzitter van Solvay Novecare, in een persbericht. << (BB) (foto: Solvay)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

De Vlaamse regering besteedt een pakket aan dienstverlening uit om meer en ambitieuzer ondernemen en innoveren in Vlaanderen via een overheidsopdracht te bevorderen.

Nieuwe techniek geeft sneller resultaten leveraandoening

Een internationaal onderzoeksteam, met onder meer UZA/UAntwerpen, zorgt voor betere detectie van leveraandoeningen door de autofluorescerende eigenschappen van lipofuscine in te zetten.

Jan Verhaeghe, Agesia: passie voor composieten - topingenieur

“Ik ben nog steeds in de running”, zegt Jan Verhaeghe (66). Hij golft nu bij de senioren. Daar is ’t van: ‘En wat hebt gij gedaan?’ In de plaats van ‘wat doe je nog?’

Partners