Hoe zal de CIO-functie ‹in the cloud› evolueren?

Human Resource & Werk 12/02/2013 12:28:46

Meeste IT-managers zien jobinhoud evolueren naar opleggen van interne regels, technologie binnen het bedrijf verspreiden en overleggen met infrastructuurpartners. Maar ze zien ook risico's.

Lees hieronder verder   
Verwant

Pharma.be start zoektocht naar nieuwe CEO

Coronacrisis zorgt tijdelijk voor minder faillissementsuitspraken

VEB krijgt Marc De Clercq als nieuwe voorzitter

Jérôme Van Biervliet wordt nieuwe algemeen directeur VIB

Eneco benoemt As Tempelman tot CEO

DEME Group zet in op artificiële intelligentie

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

(13/5) 5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

(12/5) Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET – Uit een onderzoek van de netwerkontwikkelaar Brocade blijkt dat de oprukkende cloud-technologie de functie van CIO niet onberoerd laat. De leverancier liet het onderzoek uitvoeren bij 100 CIO's in Europa en het Midden-Oosten.

Een opmerkelijke conclusie is dat de beslissingsmacht verschuift. Dat verwachten althans de IT-managers zelf. In de toekomst zullen het de bedrijfsafdelingen zelf zijn die hun IT-gebeuren beheren. Vandaag staat de CIO hier voor in.

De cloud wordt doorgaans voorgesteld als een manier om goedkoper een IT-infrastructuur op te bouwen. Die moet flexibel, up-to-date en quasi zorgeloos beschikbaar zijn.

Toch is driekwart van de ondervraagden bang dat de SLA’s onvoldoende zijn. Zo vrezen sommigen dat ze niet het juiste datavolume en de vereisten bandbreedte kunnen voorspellen.

Maar wat met de eigen job?
De technologie maakt een groot deel van de huidige CIO-functies overbodig. Al wil dat niet zeggen dat hun job ook verdwijnt. Een vijfde van de respondenten geeft aan te weten dat hun rol overbodig wordt, maar dat is een evolutie in de komende tien jaar waarbij de CIO een bredere functie krijgt. Zo ziet één op drie zijn job eerder als iemand die de strategische discussie ondersteunt.

De meeste respondenten gaan er van uit dat hun jobinhoud evolueert naar het opleggen van interne regels, technologie binnen het bedrijf verspreiden en het overleggen met infrastructuurpartners. Twee derde van de CIO’s die Brocade ondervroeg ziet zijn rol samengaan met die van de COO.

De CIO zoals we hem of haar vandaag kennen zal dus niet verdwijnen, maar de taken zullen wel grondig veranderen van iemand die alles beheert naar iemand die meedenkt over de richting die een bedrijf op technologisch vlak uitgaat. << (bron: ZDNet, Pieterjan Van Leemputten) (foto: Festo)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

Superchiraal licht is licht met een ultrahoog hoekmoment en een draaiing van het licht rond haar eigen as, waardoor het licht zich voortplant volgens een helix.

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

SeaMade laat weten dat de export kabelverbindingen van de offshore windparken Seastar en Mermaid naar het Modular Offshore Grid (MOG) succesvol zijn getest en in dienst zijn genomen.

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Nieuw proces om poreuze silica te synthetiseren

TU Eindhoven en Nouryon hebben een methode ontwikkeld om op grote schaal op maat gemaakte silicamicrobolletjes te synthetiseren, waarbij de porositeit en poriegrootte precies is te bepalen.

Sensirion lanceert nieuwe digitale flow meter voor beademings­apparatuur

De wereldwijde vraag voor sensoren voor toepassing in beademingsapparatuur is de afgelopen maanden explosief gestegen. Daarom heeft Sensirion recent de SFM3019 op de markt gebracht.

Belgische start-up landschap wordt internationaler

De start-up community van Start it @KBC telt ondertussen al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Heel wat start-ups en scale-ups hebben vaak ook internationale teams.

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

TU Delft en de Poolse Academie van Wetenschappen ontdekten dat als koper zich in de cel aan eiwitten bindt, er tijdelijke tussenvormen ontstaan die kunnen leiden tot schade aan de cel.

Herschikking vakbeurzen Indumation.be en Indumation Network Event

Beursorganisator Industrialfairs heeft, samen met de belangrijkste technologiebedrijven (vertegenwoordigd door Agoria en Indumotion), de timing van deze automatiseringsevents geheroriënteerd

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners