2.000 hulpverleners werken vanaf 2014 met e-dossiers

Economie 13/02/2013 8:36:50

Enkele duizenden Belgische hulpverleners van de Centra Algemeen Welzijnswerk gaan vanaf 2014 aan de slag met webbased elektronische cliëntdossiers, of e-dossiers.

Lees hieronder verder   
Verwant

Afstand houden en volgen ... - artikel

Lancering een van de eerste Europese volwaardige 5G-testnetwerken

Organische elektronica: nog veel te doen - artikel

Compacte kracht op de edge

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Kunstmatige huid laat robots zweten

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- De opdracht voor het uitbouwen van de zogenaamde 'webbased elektronische cliëntdossiers' voor de hulpverleners van de Centra Algemeen Welzijnswerk (CAW) werd binnengehaald door het Nederlandse bedrijf Regas.

Volgens het bedrijf niet zonder reden: 'Wij hebben al cliëntdossiers die reeds jaren gebruikt wordt in Nederland en België, de software bestaat uit zeer flexibel aanpasbare modules, en wij boden een garantie op een vlotte overschakeling van het huidige registratiesysteem naar een e-dossier'.

Anita Cautaers, directeur intersectorale werking FSO vzw: “Omdat CAW-hulpverleners zeer vaak samenwerken met andere diensten en instanties, is het e-dossier een middel om op een betrouwbare en veilige manier gegevens uit te wisselen, weliswaar met betrokkenheid van de cliënten en respect voor de privacy en het beroepsgeheim."

"Aangezien het e-dossier een werkinstrument is in de dagelijkse hulpverleningspraktijk, zal het ook meer exacte registratiegegevens opleveren dan het huidige administratieve registratiesysteem."

In de CAW’s werken 1.730 voltijdse equivalenten en evenveel vrijwilligers. Momenteel worden fusieoperaties voorbereid waardoor vanaf 2014 in Vlaanderen en Brussel nog 11 CAW’s zullen instaan voor eerstelijnshulpverlening.

Dat maakt de invoering van een e-dossier naar verluidt 'een complexe oefening', omwille van de grote variëteit van hulpverleningsvormen in de sector.

De applicaties zullen uitgebreid getest worden zodat vanaf januari 2014 alle hulpverleners toegang hebben tot de e-dossiers. << (BB) (foto: Regas)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

John Cockerill lanceert het fonds Industrya voor industriële transformatie, samen met FPIM, SRIW & W.IN.G, Noshaq en LRM. Met een incubator en accelerator voor start-ups en scale-ups.

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Partners