• 13/02/2013
  • |     BB

2.000 hulpverleners werken vanaf 2014 met e-dossiers

Enkele duizenden Belgische hulpverleners van de Centra Algemeen Welzijnswerk gaan vanaf 2014 aan de slag met webbased elektronische cliëntdossiers, of e-dossiers.

Trefwoorden: #CAW, #Centra Algemeen Welzijnswerk, #e-dossier, #regas

Lees verder

Nieuws

( Foto: Regas )

ENGINEERINGNET.BE -- De opdracht voor het uitbouwen van de zogenaamde 'webbased elektronische cliëntdossiers' voor de hulpverleners van de Centra Algemeen Welzijnswerk (CAW) werd binnengehaald door het Nederlandse bedrijf Regas.

Volgens het bedrijf niet zonder reden: 'Wij hebben al cliëntdossiers die reeds jaren gebruikt wordt in Nederland en België, de software bestaat uit zeer flexibel aanpasbare modules, en wij boden een garantie op een vlotte overschakeling van het huidige registratiesysteem naar een e-dossier'.

Anita Cautaers, directeur intersectorale werking FSO vzw: “Omdat CAW-hulpverleners zeer vaak samenwerken met andere diensten en instanties, is het e-dossier een middel om op een betrouwbare en veilige manier gegevens uit te wisselen, weliswaar met betrokkenheid van de cliënten en respect voor de privacy en het beroepsgeheim."

"Aangezien het e-dossier een werkinstrument is in de dagelijkse hulpverleningspraktijk, zal het ook meer exacte registratiegegevens opleveren dan het huidige administratieve registratiesysteem."

In de CAW’s werken 1.730 voltijdse equivalenten en evenveel vrijwilligers. Momenteel worden fusieoperaties voorbereid waardoor vanaf 2014 in Vlaanderen en Brussel nog 11 CAW’s zullen instaan voor eerstelijnshulpverlening.

Dat maakt de invoering van een e-dossier naar verluidt 'een complexe oefening', omwille van de grote variëteit van hulpverleningsvormen in de sector.

De applicaties zullen uitgebreid getest worden zodat vanaf januari 2014 alle hulpverleners toegang hebben tot de e-dossiers.