KU Leuven zet videoconferenties in voor betere studie-ervaring

Studeren 13/02/2013 8:58:01

De 40.000 studenten en 10.000 onderzoekers en medewerkers van de KU Leuven zullen op termijn toegang krijgen tot videoconferenties. Momenteel werken er al vijftien faculteiten mee.

Lees hieronder verder   
Verwant

Howest haalt 1 miljoen euro TETRA-subsidies binnen

100 miljoen euro Vlaams geld voor meer en ambitieuzer ondernemerschap

Nieuwe buitenlandse investeringen in Vlaanderen fors gestegen in 2015

Rekenhof: ’bijsturing programma Innovatief Aanbesteden nodig’

22 Vlaamse bedrijven op Poolse economische missie

Antwerp-ITCCO erkend als volwaardig CIFAL-opleidingscentrum

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

(13/5) 5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

(12/5) Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- 'De KU Leuven integreert op dit moment een HD video conferentie-platform met Microsoft Lync Server 2010', zo meldt leverancier Polycom in een officiële mededeling. 'Al vijftien faculteiten hebben een project of programma waarin zij gebruik maken van onze software voor videoconferenties'.

De mededeling is niet gespeend van enige euforie, én uiteraard is het project een belangrijke referentie voor de leverancier, maar het gaat effectief om een grootschalig project waarbij de twee belangrijkste campussen - Leuven en Kulak - betrokken zijn.

“Een video-oplossing moet transparant zijn, willen het onderwijspersoneel en studenten haar omarmen”, zegt Erik Luyten, Educational Technology Specialist van de KU Leuven. “De kwaliteit en het gebruiksgemak zijn de belangrijkste elementen voor gebruikers en voor ons. Beveiliging en interoperabiliteit zijn de belangrijkste beslissingsfactoren."

In de praktijk wordt videoconferencing bijvoorbeeld gebruikt tijdens lezingen in grote zalen met een capaciteit van 800 studenten, op zowel de Kulak- als Leuven-campussen. Hierdoor bereikt de universiteit meer studenten in één keer en hoogleraren verminderen hun reistijd. 'Het verandert ingrijpend het leerproces op de universiteit', beaamt de leverancier.

Ook de internationale onderzoeksprogramma’s genieten mee: de faculteit Sociale Studies bijvoorbeeld houdt elk semester videocontact met de Purdue-universiteit in de Verenigde Staten over gezamenlijk projecten.

Binnen het ‘European Educational programme’(Erasmus) kan het systeem gebruikt worden om virtuele uitwisselingsprogramma's te ondersteunen. Studenten uit Zweden, Frankrijk en Duitsland volgen zo bijvoorbeeld vanuit hun eigen land colleges die aan de KU Leuven worden gegeven.

Het HR-personeel op zijn beurt schakelt het videosysteem in voor sollicitatiegesprekken met kandidaatprofessoren op andere locaties, waar ook ter wereld, en helpt afgestudeerden met het vinden van werk.

Als een van de grootste en meest gerenommeerde universiteiten in Europa, gesticht1425, is de universiteit het zich ons inziens overigens verplicht een voortrekkersrol spelen in het integreren van de allernieuwste en meest geavanceerde technologieën voor zijn studenten en medewerkers. We verwachten niet minder. << (BB) (foto: Polycom)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

SeaMade laat weten dat de export kabelverbindingen van de offshore windparken Seastar en Mermaid naar het Modular Offshore Grid (MOG) succesvol zijn getest en in dienst zijn genomen.

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Nieuw proces om poreuze silica te synthetiseren

TU Eindhoven en Nouryon hebben een methode ontwikkeld om op grote schaal op maat gemaakte silicamicrobolletjes te synthetiseren, waarbij de porositeit en poriegrootte precies is te bepalen.

Sensirion lanceert nieuwe digitale flow meter voor beademings­apparatuur

De wereldwijde vraag voor sensoren voor toepassing in beademingsapparatuur is de afgelopen maanden explosief gestegen. Daarom heeft Sensirion recent de SFM3019 op de markt gebracht.

Belgische start-up landschap wordt internationaler

De start-up community van Start it @KBC telt ondertussen al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Heel wat start-ups en scale-ups hebben vaak ook internationale teams.

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

TU Delft en de Poolse Academie van Wetenschappen ontdekten dat als koper zich in de cel aan eiwitten bindt, er tijdelijke tussenvormen ontstaan die kunnen leiden tot schade aan de cel.

Herschikking vakbeurzen Indumation.be en Indumation Network Event

Beursorganisator Industrialfairs heeft, samen met de belangrijkste technologiebedrijven (vertegenwoordigd door Agoria en Indumotion), de timing van deze automatiseringsevents geheroriënteerd

Elektriciteit opwekken uit afvalwater

Anammox-bacteriën maken elektriciteit uit afvalwater door ze te laten groeien op elektroden in afwezigheid van nitriet, aldus de Radboud Universiteit samen met collega’s uit de VS en Saudi-Arabië.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners