Vormelek: 15% meer leerlingen in elektrotechnische opleidingen tegen 2015

Studeren 19/02/2013 8:41:41

Vormelek, het Belgische opleidingscentrum voor elektriciens, is behoorlijk ambitieus: het wil tegen 2015 naar 15% méér leerlingen in zijn elektrotechnische opleidingsprogramma's.

Lees hieronder verder   
Verwant

Vormelek: 15% meer leerlingen in elektrotechnische opleidingen tegen 2015

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Vormelek lanceerde onlangs niet minder dan drie gloednieuwe websites. Dat is meteen het startschot van een heus charme-offensief, dat over pakweg twee jaar moet leiden tot 15% meer leerlingen.

De sites zijn bedoeld om enerzijds kinderen en jongeren, maar ook om hun ouders en de leerkrachten te sensibiliseren dat er méér instroom min het technische onderwijs en méér opleiding nodig is. "De arbeidsmarkt schreeuwt immers om elektriciens, zelfs nu, ondanks de crisis", stelt het instituut in een mededeling.

“Het is in deze context essentieel dat de perceptie van het technisch onderwijs en het toekomstperspectief dat dit biedt een serieuze duw in de rug krijgen”, stelt directrice Hilde De Wandeler. “In veel gezinnen en bij sommige leerkrachten leeft het hardnekkige en foute idee dat technische richtingen een laatste redmiddel zijn voor zij die in het ASO niet slagen."

"Bovendien hebben velen een achterhaald en stereotiep beeld van wat je met een opleiding elektriciteit kan doen. Terwijl er een waaier aan boeiende beroepsuitwegen is. We willen dit imago doorbreken en studenten vanuit een positieve motivatie voor elektrotechniek zien kiezen."

De weg is voor een stuk(je) al geëffend. De vzw kondigde eind vorig jaar nog aan dat er 50% meer inschrijvingen waren in elektrotechnische opleidingen voor werkzoekenden.

“We zijn heel tevreden dat de dalende trend van de voorbije jaren in Vlaanderen eindelijk eens doorbroken is”, vult De Wandeler aan. “Ook in de grootste doelgroep, het voltijds secundair onderwijs, was er een kentering. We willen dit momentum aangrijpen. Eigenlijk zijn alle omstandigheden er naar om van 2013 het jaar van de elektricien te maken.” << (BB) (foto: Vormelek)

ACHTERGROND
Vormelek is het opleidingscentrum voor alle werkgevers en werknemers in de sector PSC 149.01 (elektriciens: installatie & distributie. De Vormelek-opleidingen gratis aangeboden aan bedrijven die arbeiders uit de sector PSC 149.01 tewerkstellen.

LINKS:
De drie nieuwe websites: www.elektroclub.be, www.wattsup.be en www.stroomopwaarts.be. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Partners