Belgische app-ontwikkelaars verenigen zich

Bedrijfsnieuws 25/02/2013 13:35:19

Agoria wil professionalisering van Belgische app-ontwikkelaars in goede banen leiden en lanceert online ontmoetingsplatform. België telt intussen zowat 400 app-specialisten.

Lees hieronder verder   
Verwant

Belgische ICT-dienstverleners bundelen krachten

CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

Exoskelet leidt tot 30-38% minder belasting armen van stukadoors

Hello Customer haalt 6 miljoen euro op voor verdere expansie

Nieuw fabricageproces voor fotonische geïntegreerde schakelingen

Ultradunne tantalumdisulfide supergeleider wordt beter door rijping

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(28/5) CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

(27/5) Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Vandaag start in Barcelona het Mobile World Congress, de jaarlijkse hoogmis rond mobiele telefonie. Het congres is, met 67.000 bezoekers uit 202 verschillende landen, de place-to-be rond mobiele telefonie.

Technologiefederatie Agoria grijpt de gelegenheid aan om zich nationaal en internationaal 'in the picture' te werken: ze lanceert er de App Alliance, een platform voor Belgische app-ontwikkelaars en ICT-bedrijven om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

'Er bieden zich kansen aan voor Belgische ontwikkelaars van apps', aldus Agoria. Feit is dat 10 jaar geleden zowat iedereen de de html-techniek onder de knie kon krijgen en een website bouwen. Het ontwikkelen van apps daarentegen is dermate complex dat het terug een voorrecht van de IT-wereld is geworden.

Met name met de bedrijfsapps loopt het nog niet zo vlot. Tanguy De Lestré van Agoria daarover: “Bedrijven willen wel apps ontwikkelen, maar weten niet altijd goed hoe hieraan te beginnen. Achter elke app op uw smartphone of tablet, zit een team van experts en ontwikkelaars die dit nieuwe medium onder de knie hebben. En dat kunnen ook Belgische ontwikkelaars zijn.”

De App Alliance wil vooral fungeren als een informatiepunt voor Belgische bedrijven die apps willen laten ontwikkelen. En er zit beweging in. Op het Belgisch Paviljoen in Barcelona zijn bijvoorbeeld al veertig Belgische bedrijven aanwezig.

Alle info over het Belgisch paviljoen is te vinden op de mobiele app http://mwc13b.m.tap.cr, deze app werd ontwikkeld door het Belgische Tapcrowd.

De app kan u in de appstore of Google Play store downloaden in de zoekmotor met het sleutelwoord MWC13B of met de QR-code. << (BB) (foto: Agoria)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

MIVB bestelt extra 128 hybride bussen bij Volvo

Volvo Bus ontving een tweede grote order voor 128 hybride bussen voor de MIVB Brussel. Daarnaast omvat de bestelling een optie voor service en onderhoud van de aandrijflijn en batterijen.

Enorme sluisdeur Pierre Vandammesluis onderweg voor renovatie

Een consortium van Jan De Nul, Algemene Ondernemingen Soetaert, Almex Metaal en Demako zal de sluisdeur in de ICO-terminal in de achterhaven van Zeebrugge grondig renoveren.

Belgian Cycling Factory neemt fietsincubator Bikeville over

Bikeville, de incubator voor bedrijven in de fiets- en mobiliteitsindustrie, wordt overgenomen door Belgian Cycling Factory (BCF), één van de toonaangevende spelers op de fietsmarkt.

75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

De Europese Investerings­bank Bank (EIB) en de Europese Commissie hebben een lening van 75 miljoen euro toegekend aan ArcelorMittal voor de bouw van twee baanbrekende projecten in Gent.

Efficiënt beheer van laagspanningsmotoren via de cloud

In zowat elke industriële omgeving draaien er laagspanningsmotoren: ventilatoren, pompen, … Dat zijn apparaten die u regelmatig moet onderhouden om de goede werking ervan te garanderen.

Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

Superchiraal licht is licht met een ultrahoog hoekmoment en een draaiing van het licht rond haar eigen as, waardoor het licht zich voortplant volgens een helix.

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

SeaMade laat weten dat de export kabelverbindingen van de offshore windparken Seastar en Mermaid naar het Modular Offshore Grid (MOG) succesvol zijn getest en in dienst zijn genomen.

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners