Belgische app-ontwikkelaars verenigen zich

Bedrijfsnieuws 25/02/2013 13:35:19

Agoria wil professionalisering van Belgische app-ontwikkelaars in goede banen leiden en lanceert online ontmoetingsplatform. België telt intussen zowat 400 app-specialisten.

Lees hieronder verder   
Verwant

Afstand houden en volgen ... - artikel

Lancering een van de eerste Europese volwaardige 5G-testnetwerken

Organische elektronica: nog veel te doen - artikel

Compacte kracht op de edge

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Kunstmatige huid laat robots zweten

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Vandaag start in Barcelona het Mobile World Congress, de jaarlijkse hoogmis rond mobiele telefonie. Het congres is, met 67.000 bezoekers uit 202 verschillende landen, de place-to-be rond mobiele telefonie.

Technologiefederatie Agoria grijpt de gelegenheid aan om zich nationaal en internationaal 'in the picture' te werken: ze lanceert er de App Alliance, een platform voor Belgische app-ontwikkelaars en ICT-bedrijven om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

'Er bieden zich kansen aan voor Belgische ontwikkelaars van apps', aldus Agoria. Feit is dat 10 jaar geleden zowat iedereen de de html-techniek onder de knie kon krijgen en een website bouwen. Het ontwikkelen van apps daarentegen is dermate complex dat het terug een voorrecht van de IT-wereld is geworden.

Met name met de bedrijfsapps loopt het nog niet zo vlot. Tanguy De Lestré van Agoria daarover: “Bedrijven willen wel apps ontwikkelen, maar weten niet altijd goed hoe hieraan te beginnen. Achter elke app op uw smartphone of tablet, zit een team van experts en ontwikkelaars die dit nieuwe medium onder de knie hebben. En dat kunnen ook Belgische ontwikkelaars zijn.”

De App Alliance wil vooral fungeren als een informatiepunt voor Belgische bedrijven die apps willen laten ontwikkelen. En er zit beweging in. Op het Belgisch Paviljoen in Barcelona zijn bijvoorbeeld al veertig Belgische bedrijven aanwezig.

Alle info over het Belgisch paviljoen is te vinden op de mobiele app http://mwc13b.m.tap.cr, deze app werd ontwikkeld door het Belgische Tapcrowd.

De app kan u in de appstore of Google Play store downloaden in de zoekmotor met het sleutelwoord MWC13B of met de QR-code. << (BB) (foto: Agoria)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

John Cockerill lanceert het fonds Industrya voor industriële transformatie, samen met FPIM, SRIW & W.IN.G, Noshaq en LRM. Met een incubator en accelerator voor start-ups en scale-ups.

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Partners