Cambodjaanse investeringsgroep brouwt Gents abdijbier

Daun Penh Cambodia Group kocht het recept voor een abdijbier dat ontwikkeld werd aan de UGent associatie. Over enkele maanden is het bier in Cambodja te koop.

ENGINEERINGNET.BE - Daun Penh Cambodia Group is één van de grootste Cambodjaanse investeerders. De groep ontwikkelde nauwe banden met de UGent en met enkele Vlaamse ondernemers uit de voedingssector en kocht een recept voor abdijbier dat ontwikkeld werd aan de Universiteit Gent Associatie.

Professor Anita Van Landschoot (vakgroep Toegepaste Biowetenschappen) ontwikkelde samen met de Hogeschool Gent een recept voor een abdijbier dat ze de naam ‘Bijloke’ gaf.

De brouwerijschool 'Bijloke' is sinds 1887 actief en daarmee de oudste van België. Over enkele maanden is het bier in Cambodja te koop.Naar aanleiding van zijn eerste bezoek aan België in 2013 toonde de CEO van de Daun Penh Cambodia Group, interesse voor het bier.

Met een alcoholgehalte van 7,2% en de typische smaak van esters (een organische verbinding die ontstaat door reactie van een zuur met een alcohol of sacharide) en hop zal het een aparte positie innemen in de sterk groeiende biermarkt in Cambodja.

De onderhandelingen werden in april 2014 in Phnom Penh geconcretiseerd.. Er werd een contract afgesloten met de UGent, voor de rechten op het recept. Het Vlaamse CoEnCo zal de installatie van de brouwerij in Cambodja uitvoeren.

Het bier kreeg de naam Sakrum en zal in Bokor, in de provincie Kampot, gebrouwen worden. De eerste flesjes zullen de brouwerij verlaten in het voorjaar van 2015.

Het project kon rekenen op een financiële ondersteuning van Flanders Investment & Trade, dat meteen een eerste officiële handelsmissie naar Cambodja plant in november 2014. Cambodja is met een jaarlijkse groei van ruim 8% en 16 miljoen inwoners, één van de Zuid Aziatische landen met een belangrijk economisch potentieel.

Het land is één van de tien ASEAN landen (Association of Southeast Asian Nations, Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties) die tot doel hebben de economische, culturele en politieke samenwerking te bevorderen. << (Saskia Van Hoyweghen) (foto: UGent)

Op de foto:
Prof. Van Landschoot centraal met rechts van haar de heer Ing, CEO van de investeerdersgroep.

Engineeringnet.be