Mithra wordt 100% eigenaar van Novalon

Naast deze overname heeft Mithra ook de rechten met betrekking tot Zoreline en Myring teruggekocht van Generic Speciality Pharma (GSP).

ENGINEERINGNET.BE - Novalon is een Belgische vennootschap die zich toelegt op de ontwikkeling van therapeutische equivalente (generieke) producten die moeilijk te ontwikkelen en produceren zijn.

Mithra heeft nu een bijkomende 50% van Novalon verworven voor 9.4 miljoen euro en is nu volledig eigenaar van dit bedrijf.

In 2012 heeft Novalon bepaalde wereldwijde rechten met betrekking tot haar twee lead projecten (Zoreline en Myring) verkocht aan de Ierse vennootschap Generic Specialty Pharma (GSP). Deze rechten werden nu ook terug overgenomen.

François Fornieri, CEO van Mithra Pharmaceuticals: "Deze aankoop laat ons in de eerste plaats de toekomst van onze onderzoeksprojecten te verzekeren, maar geeft ons ook comfort over de productiefase in onze toekomstige CDMO in Flémalle.”

Het bedrijf verwacht Zoreline in de tweede helft van 2017 te beginnen commercialiseren en Myring in 2018. << (Guy Leysen) (foto: Mithra - François Fornieri)

Engineeringnet.be