Maleisische Elite Advanced Technologies kiest België als Europese basis

Begin januari vestigde Elite Advanced Technologies zich in het Technologiehuis te Mol. "Maar het is de bedoeling om op termijn ook ergens in Europa een ontwikkelingscentrum te vestigen"

ENGINEERINGNET.BE - “Elite Advanced Technologies is een van oorsprong Maleisisch bedrijf en vormt eigenlijk de commerciële poot van diverse maatwerkbedrijven”, vertelt Director of Business Development Frederik Luppens. "In Zuidoost Azië zijn deze bedrijven al langer actief, maar daarbuiten zijn ze niet gekend".

"Wij voorzien de maakindustrie van componenten die, dankzij sterke productievestigingen in Zuidoost Azië, aan lage kosten en met een hoge kwaliteit geleverd worden." Het blijkt te gaan om printplaten, metalen plaatwerk & behuizingen, connectoren en keramische substraten.

“De klant komt steeds naar ons met een ontwerp en wij denken mee na over hoe dit het best gefabriceerd kan worden. Standaard producten leveren we niet."

Sinds januari is het bedrijf ook in België actief, met het Molse Technologiehuis als uitvalsbasis om heel Europa te bedienen. Luppens: "Ons land is hiervoor uiterst geschikt, aangezien het zwaartepunt van de technologische industrie in Europa zich in een straal van 300 kilometer rond België bevindt.”

Bovendien staan België en de omliggende landen bekend om hun goede technische ingenieursopleidingen. "Momenteel zijn al onze ingenieurs gevestigd in Azië, maar het is de bedoeling om op termijn ook in Europa een ontwikkelingscentrum te vestigen, zodat dichtbij de klant technisch werk verricht kan worden.” << (Bert Belmans) (foto: Elite Advanced Technologies)

Engineeringnet.be