Duaal leren in Chemische Procestechnieken zeer succesvol

De STEM-studierichting Chemische Proces­technieken in het 7de jaar TSO breekt dit schooljaar alle records. Met 221 studenten ligt het inschrijvingsaantal 34% hoger dan vorig schooljaar.

ENGINEERINGNET.BE - Chemische Proces­technieken is een eenjarige praktijkgerichte studie die jongeren voorbereidt op de job van procesoperator, een veelgevraagd profiel in de chemie- en farma-industrie.

De Se-n-Se-studierichting Chemische Procestechnieken (Se-n-Se staat voor Secundair na Secundair of het vroegere 7de jaar TSO) was in september 2016 een van de zeven studierichtingen in Vlaanderen die als eerste gestart zijn met duaal leren.

Dat is een praktijkgerichte onderwijsvorm waarbij zowat de helft van de lestijd plaatsvindt in een bedrijf. Zo ontwikkelen leerlingen vaardigheden op school en krijgen ze de kans om al doende te leren op de werkvloer in een hoogtechnologische en realistische werkomgeving.

Dit schooljaar starten 221 leerlingen in deze richting. Daarvan kozen er 113 voor duaal leren (stijging met 71%) en 108 voor het klassieke opleidingstraject. Het gaat om voorlopige cijfers omdat de inschrijvingsperiode in bepaalde scholen nog niet is afgesloten. Voor heel wat leerlingen is dit een springplank naar een job als procesoperator. << (Guy Leysen) (foto: essenscia)

Klik hier voor alle info over duaal leren in chemie en life sciences >>

Deelnemende scholen: avAnt Antwerpen, Don Bosco Haacht, Don Bosco Hoboken, PITO Stabroek, PTS Boom, Sint-Carolus Sint-Niklaas, Sint-Jozefinstituut Bokrijk, Stella Maris Merksem, Technisch Heilig-Hartinstituut Tessenderlo en Tuinbouwschool Melle.

Deelnemende bedrijven: Agfa-Gevaert, BASF Antwerpen, Bayer, Borealis, Chevron Phillips, Covestro, Datwyler Pharma Packaging, Eastman, EuroChem, Evonik, ExxonMobil, INEOS Oxide, Imerys, INEOS Styrolution, JSR Micro, LANXESS, Nippon Shokubai, Prayon, Sanofi, Trinseo, Valtris en Vynova.

Engineeringnet.be