Mobiele CMMS-applicatie beste innovatie van jaar in onderhoud

De prijs voor de ‹beste innovatie van het jaar› in onderhoud valt dit jaar het Franse Carl Software te beurt voor zijn mobiele 'Touch'-applicatie.

ENGINEERINGNET.BE -- In samenwerking met de beursinrichter easyFairs en het vakblad Maintenance Magazine, reikt de Belgian Maintenance Association elk jaar een prijs uit aan de ontwikkelaar van de beste innovatie die op de Maintenance-vakbeurs wordt gepresenteerd.

De winnaar ontvangt van Mainpress, uitgever van Maintenance Magazine en Engineeringnet, gratis publiciteit ter waarde van 2.600 euro.

Dit jaar waren er 12 kandidaten. Uiteindelijk sprak de mobiele Touch-applicatie voor onderhoudsplanning van het Franse Carl Software de jury het meest aan. Op de tweede en derde plaats eindigden Realdolmen en SPX.

Carl Touch draait op Android-smartphones en -tablets, en is ontworpen als het verlengstuk van Carl's eigen CMMS-software voor pc's, 'Source'.

Het assisteert onderhoudstechniekers in the field door hen op een gewone smartphone of tablet een realtime verbinding met het backoffice-systeem aan te bieden. Daarmee kunnen ze vanop afstand administratieve taken verrichten, zoals lokalisatie van assets, interventieverslagen door spraakherkenning, foto's, video's...

Touch claimt bovendien beter te doen dan andere mobiele CMMS-applicaties: met GPS-data, bruikbaar zonder opleiding of toetsenbord, en bovendien aan te passen aan de behoeftes van de gebruikers.

De erkenning komt twee dagen na de aankondiging van de oprichting van een nieuw filiaal van Carl Software in Brussel. Dat gaat voortaan de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markten rechtstreeks - zonder distributeur dus - bedienen. << (BB) (foto: Bemas, prijswinnaars, helemaal rechts: Carl Software)

LEES OOK
CMMS-ontwikkelaar CARL Software verkiest eigen verkoopkanaal voor Benelux

Engineeringnet.be