Process Safety Engineer (SIL IEC 61511)

Ordernummer 165811 | Gevorderden

Process Safety Engineer Programma volgens SIL IEC.

De cursus Process Safety (SIL) geeft u een basiskennis over procesveiligheid volgens de IEC 61511 reeks (SIL Safety Integrity Level). In deze opleiding worden alle stappen van de Safety Life-cycle voor process safety toegelicht.

Het Process Safety Engineer Programma (SIL IEC 61511) benadert Process safety vanuit de praktijk. Veiligheidsreglementeringen en veiligheidsnormen worden toegepast in praktische voorbeelden en oefeningen. In de workshop HAZOP (HAZard & OPerability Study) en LOPA (Layer Of Protection Analysis) voert u zelf een HAZOP en LOPA uit op een fictieve installatie. Vervolgens leert u hoe deze fictieve installatie te beveiligen met de nodige SIL (safety integrity level) loops.

Na het volgen van al de modules bent u zelf in staat om een plan op te stellen voor veilig ontwerp van een procesinstallatie, de risico’s en risicoreducerende maatregelen van een procesinstallatie te bepalen via HAZOP (HAZard & OPerability Study) en LOPA (Layer Of Protection Analysis) en gepaste SIL loops te designen, testen en onderhouden voor de procesinstallatie conform de toepasselijke normen.

HAZOP, LOPA, SIL?

Bij een HAZOP (HAZard & OPerability Study) gaat u aan de hand van een aantal gidswoorden op een gestructureerde wijze de bottlenecks en gevaarpunten van een systeem vastleggen/bepalen. Tijdens een LOPA (Layer Of Protection Analysis) bepaalt u welke beveiligingslagen aanwezig zijn op de installatie om zo te bepalen of het risico voldoende is afgedekt. Uit een LOPA volgt welke instrumentele beveiligingen (SIL loops) moeten voorzien worden om uw proces te beveiligen. In de design fase worden de SIL vereisten omgezet in concrete veiligheidskringen. Bij implementatie worden de SIL loops getest. Tijdens onderhoud worden de SIL loops periodiek getest via proof testing.

 

Niveau: Gervorderden

Inhoud

Doelgroep

  • Engineers
  • Projectleiders
  • Preventieadviseurs
  • Managers (engineering, operations, maintenance)
  • Iedereen die in contact komt met veiligheidsfuncties (SIF) in de procesindustrie

Voorkennis

Basiskennis P&ID schema’s en elektrische sturingen. Basis kennis process safety (HAZOP/LOPA en SIL). Basiskennis van process equipment.

Uw voordelen

  • Inzicht en plan van aanpak in ontwerp en aanpassing van veilige procesinstallaties.
  • Praktische benadering van process safety.
  • Typische fouten tijdens HAZOP en LOPA herkennen.
  • Correct bepalen van specificaties van SIL loops.
  • Verifiëren dat SIL beveiligingen correct het vereiste SIL niveau halen en over de correcte functionaliteit beschikken.

Wilt u deze training op een andere datum of op een andere locatie boeken en/of een ander type training boeken? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag persoonlijk.

Uw individuele aanvraag
Incompany Training
Duur
1 dag
Tijd
van 09u tot 17u
of in overleg
Maximum aantal deelnemers
6 personen (surplus van 10%
per bijkomende deelnemer)
Kosten per deelnemer
1950 € per dag
excl.BTW
Datum/beschikbaarheid
op aanvraag Aanvraag
Gent
Duur
3 dag
Tijd
van 09u tot 17u
Maximum aantal deelnemers
12 personen
Kosten per deelnemer
€ 1500 pp
excl.BTW
Datum/beschikbaarheid
op aanvraag Aanvraag
Beschikbare plaatsen Slechts een paar plaatsen over Gesloten
Pilz Belgium cvba

Telefoon: +32 (0)9 321 75 70
E-mail: info@pilz.be

Pilz Belgium cvba

Telefoon: +32 (0)9 321 75 70
E-mail: info@pilz.be