Waterstof

Event

Nederland.

20 juni 2024

Powering the Future – De rol van waterstof binnen de industrie, gebouwde omgeving en mobiliteit.

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

WATERSTOF EVENT NEDERLAND.

De 2e editie van het Waterstof Event Nederland komt er aan! Zien we jou ook (terug) op 20 juni 2024?

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

Opschalen van de waterstofmarkt

Hét toonaangevende evenement dat zich richt op de veelbelovende rol van waterstof in de energietransitie en duurzame ontwikkeling. Dit jaar bieden we een uitgebreid programma dat de nieuwste ontwikkelingen, innovaties en kansen binnen de waterstofsector in Nederland belicht. Van de ontvangst van de deelnemers met een warm welkom door Jörg Gigler, Directeur TKI Nieuw Gas, tot de grootschalige implementatie van waterstof, elke sessie is ontworpen om inzicht, discussie en netwerkmogelijkheden te bieden aan professionals, beleidsmakers en belangstellenden.

Ons programma omvat een reeks paneldiscussies en netwerktafels die zich richten op kritieke aspecten van de waterstofeconomie, waaronder de balans tussen innovatie, import versus eigen productie, en de toepassing van waterstof in diverse sectoren zoals industrie, mobiliteit/transport, en de gebouwde omgeving. Daarnaast behandelen we de regionale perspectieven met sessies gewijd aan Noord-, Midden- en Zuid-Nederland. Met bijdragen van vooraanstaande experts en leiders in de energie- en waterstofsector.

Thema's van de tweede editie

Innovatie in waterstof: kansen en uitdagingen
Waterstof in industrie, mobiliteit en gebouwde omgeving
Regionale focus: Noord, Midden, Zuid Nederland
Europees en Nederlands beleid voor waterstof
Balans tussen import en eigen productie
Grootschalige implementatie van waterstof

eerste sprekers 2024 bekend

Gijs Postma

MT-lid Directie Energiemarkt
Ministerie EZK

Lijs Groenendaal

Directeur Waterstof Nederland
RWE Generation

Alice Krekt

Directeur
NLHydrogen

Mattijs Slee

CEO
Battolyser

Coby van der Linde

Directeur
CIEP

Jörg Gigler

Directeur
TKI Nieuw Gas

programma tweede editie

Hieronder vind je het programma van de 2024 editie.

10.30 ontvangst

door moderator Jörg Gigler, Directeur, TKI Nieuw Gas

Binnenkort volgt hier meer informatie.

Tijdens dit onderdeel verkennen we de balans tussen het stimuleren van binnenlandse innovaties en de ontwikkeling van eigen productiecapaciteiten, tegenover de strategische import van groene waterstof. Met Nederland aan de vooravond van een energierevolutie, duiken we diep in de mogelijkheden om onze technologische voorsprong en industriële basis te benutten voor de opwekking van groene waterstof. Tegelijkertijd onderzoeken we hoe internationale samenwerkingen en importroutes ons kunnen versterken in de ambitie om een leidende rol te spelen op het wereldtoneel van duurzame energie.

Panelgesprek met onder meer:

  • Gijs Postma, MT-lid Directie Energiemarkt, DG Klimaat & Energie, Ministerie EZK
  • Coby van der Linde, Directeur, Clingendael International Energy Program

12.15 Netwerklunch

Met in ieder geval:

  • Lijs Groenendaal, Directeur Waterstof Nederland RWE Generation
  • Mattijs Slee, CEO Battolyser

Binnenkort meer informatie.

Binnenkort volgt hier meer informatie.

14.30 Break & netwerken

Kies uit een van de onderwerpen en ga met elkaar de discussie aan! Wij zorgen voor de stellingen en jullie gaan met elkaar in gesprek om tot conclusies te komen. Er kunnen maximaal 15 deelnemers aan een tafel.

Inhoudelijke tafelsessies over de waterstofontwikkelingen in de regio:

    1. Noord-Nederland
    2. Midden Nederland
    3. Zuid-Nederland

De drie moderatoren komen hier samen om de inhoud van de subsessies en netwerktafels met elkaar te bespreken en te delen in plenaire vorm

Lokaal zijn er allerlei initiatieven van bedrijven die al in de waterstoftrein zijn gesprongen. Waarom doen ze dit, wetende dat er nog veel onzekerheden zijn? Wat kunnen we leren van deze early adapters? Naast strategische beslissingen gaan we ook in op de praktijk, hoe kom je tot deze beslissingen en hoe krijg je de keten bij elkaar dat het gaat werken en er een business case te maken is?

16.45 Borrel & netwerken

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

sprekers 2023

Locatie

Locatie & Parkeren

Regio Utrecht. Binnenkort maken we de exacte locatie bekend.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Logistiek
Tijdens dit event ontmoet u logistieke managers en directeuren, ondernemers uit de transportsector, op- en overslag, industrie en handel, logistiek dienstverleners, verladende partijen en beleidsmedewerkers van havens en verschillende overheden. 

Energie
Tijdens dit event ontmoet je directeuren en managers van energie- en industriële bedrijven gespecialiseerd in energie innovatie. Daarnaast is deze middag ook bedoeld voor grootgebruikers, kennisinstellingen, universiteiten en overheden die zich bezighouden met technische ontwikkelingen omtrent energie.

Vastgoed
Op dit event verwachten we de belangrijkste stakeholders uit de woonvastgoed sector, zoals ontwikkelaars, investeerders, financiers, eigenaars, beheerders, architecten, aannemers, makelaars, juristen, ingenieurs en adviseurs, promotoren, wethouders, gedeputeerden, (project)directeuren en beleidsadviseurs van de landelijke, lokale en provinciale overheden. 

EDITIE 2023

1 of meer professionals van de volgende organisaties nemen deel in 2023:

Air Liquide, Alco Energy Rotterdam B.V., Amvest, Antea Group, As Watson, Atradius Dutch State Business, Aveco de Bondt, Bam Infra NL, Battolyser Systems, BDO Tax & Legal, Been Management Consulting, BOL van Staveren , BOM Capital II , Buck Consultants International, Bureau Veritas Inspection & Certification The Netherlands, Croonwolter&Dros , Daimler Truck Nederland, EDSN, Endress+Hauser / NWBA, Enexis, Enexis Groep, Eon Power Plants Belgium, Escher Process Modules, Essent, Future Proof Shipping, Gasunie, Gemeente Amsterdam, Gemeente Tilburg, Groningen Seaports, Groninger Huis, Heijmans Infra Techniek, Hydrasun, HyET Hydrogen, Instituut Clingendael, Keolis, Kersten Techniek , Koninklijke Vopak, Koole Terminals Botlek, Logistiek.nl, Loyens & Loeff, Milieu Centraal, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Mitsubishi Nederland , Mott MacDonald, Netbeheer Nederland, NLHydrogen, NLHydrogen , Nobian, Oost NL, Peutz, Provincie Groningen, RaboResearch, Remeha, Rotterdam Shortsea Terminals, RVO – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, SADC, Sia Partners, Siemens Nederland, solar365, Sparq Consulting, Staatstoezicht op de Mijnen, Tata Steel , Technip Energies, TKI Nieuw Gas, TNO, TotalEnergies , TU Delft, Universiteit Utrecht, University of Twente, VAB, Van Gelder Kabel-,  Leiding- en Montagewerken, VCCR Advies, ViNU consult, VMN Media, Volt Energy, VoltH2, Vos Logistics, Vos Transport Group, Wärtsilä Netherlands, Westfalen Gassen, Ysubsidie

De kosten van dit middagcongres bedragen €649,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief uw lunch en consumpties.
Schrijf je hier in.

OVERHEID
Overheden kunnen gebruik maken van een gereduceerd tarief van €549,- (excl. BTW) per persoon.
Als uit de bedrijfsnaam niet blijkt dat u een overheidsbedrijf bent, geef dan OVERHEID aan bij promotiecode op het inschrijfformulier.

STARTUPS / SCALEUPS
Werk je bij een startup of een scaleup, dan begrijpen we dat dit soort bijeenkomsten niet altijd haalbaar zijn om naar toe te gaan. Om de transitie te kunnen maken, zijn jullie juist ook nodig. Je kunt daarom gebruik maken van een gereduceerd tarief. Stuur een mail naar info@managementproducties.com met een bewijs dat je een startup/scaleup bent en het verzoek tot deelname. We nemen dan contact met je op. Het aantal plaatsen hiervoor is gelimiteerd.

STUDENTEN
We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

Hoor van de sprekers

Benieuwd naar wat onze sprekers te zeggen hebben over de eerste editie van Waterstof Event Nederland? Bekijk het hier!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.