CeBIT 2017-beurs in Hannover in teken van ‘d!conomy’

De CeBIT 2017-beurs in Hannover staat dit jaar in het teken van ‘d!conomy’ of de digitalisering van de bedrijfswereld waarop de organisatoren ‘no limits’ meer zien.

Trefwoorden: #CeBIT, #d!economy, #digitale economie, #digitalisering, #Japan, #partnerland, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: CeBIT )

ENGINEERINGNET.BE - De voortschrijdende digitale transformatie zal leiden tot een weergaloze dynamiek en disruptieve innovaties maar ook opportuniteiten waaraan letterlijk ‘geen eind’ meer komt.

De B2B-beurs CeBIT verwacht met zo’n 3.000 exposanten een 200.000 bezoekers te trekken.

Naast de klassieke aandacht voor soft- en hardware business, IT-netwerken en communicatie, het IT reseller-gebeuren, datacenters en veiligheid focust CeBIT deze editie ook op artificiële intelligentie, virtuele en augmented reality, autonome systemen, humanoïde service robots, collaboratieve robots, drones,… maar ook IoT (het internet der dingen), big data en datamining die nieuwe horizonten openen.

Wat dat concreet betekent voor verschillende sectoren -van maakindustrie, productie en onderhoud, banken en verzekeringen tot handel, gezondheid en overheidsadministratie- komt aan bod.

In Hal 17 komt er bijvoorbeeld een display zone voor VR en AR naast de sectie met ‘drones en onbemande systemen’. Sommigen menen trouwens dat de VR- en AR-markt wel eens even sterk zou kunnen worden als de pc-markt ooit was.

Dit jaar stellen zich in Hal 11 ook meer dan 400 start-ups voor. Daar tonen alvast ook enkele Belgische start-ups hun kunnen: Waylay -met zijn Cloud-platform sterk in IoT- en het Luikse SmartNodes dat met zijn slimme straatverlichting mikt op efficiëntere nutstoepassingen.

In diezelfde hal komen er naast een Investors Club meerdere actiezones met 17 thematische eilanden -waaronder artificiële intelligentie, blockchain, fintech, mobilteit, veiligheid, virtuele realiteit, e-gezondheid,… In dezelfde hal ook een internationale Job & Carrière-beurs.

Het partnerland van deze editie is Japan, waar de digitalisering wellicht al verder doorgedrongen is dan bij ons. Men spreekt er reeds over ‘Society 5.0’. Er worden meer dan honderd exposanten uit Japan verwacht in Hal 4.

Prof. Hiroshi Ishuguro, die een robot naar eigen beeld en gelijkenis ontwikkelde en directeur is van het Intelligent Robotics Laboratory aan de Universiteit van Osaka, is één van de sprekers op de CeBIT Global Conferences, die parallel met de beurs gehouden worden. Andere sprekers zijn o.a. Nolan Bushnell (oprichter van Atari), Bas Lansdorp (Mars One), ...


CeBIT gaat door in de Hannover Messegelände van 20 en 24 maart 2017.