Unisys gaat bedrijven wapenen tegen cyberaanvallen

Unisys lanceert een nieuwe reeksdiensten in de strijd tegen cyberaanvallen. Door simulatie van reële dreigingen kunnen effectieve procedures voor preventie van en reactie worden ontwikkeld.

Trefwoorden: #beveiliging, #cyberaanval, #cyberattack, #diensten, #hacker, #hacking, #ICT, #Unisys

Lees verder

Techniek

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Voor de ontwikkeling van de nieuwe dienst paste Unisys de wargaming-methodologie van het Amerikaanse Ministerie van Defensie aan en voegde daar richtlijnen van het Amerikaanse Nattional Institute of Standards and Technology aan toe. Vervolgens werd deze aangepast voor gebruik in zowel de publieke als de particuliere sector.

Het bedrijf is in staat per klant snel de “meest waarschijnlijke”, “meest gevaarlijke” en “meest onwaarschijnlijke” dreigingen vast te stellen. Ook de mate waarin een klant voorbereid is op een crisis en de compleetheid van noodplannen worden beoordeeld.

Deelnemers worden vervolgens in teams onderverdeeld en moeten door goed te reageren op bepaalde operationele en omgevingsveranderingen doelen behalen. Na de oefening krijgt het bedrijf een gedetailleerd verslag, met daarin een uitgebreide analyse van de oefening en suggesties voor verbetering.

Het team dat deze diensten gaat aanbieden wordt geleid door Global Director John Bone, gepensioneerd legerkolonel en voormalig hoofd van het Wargaming, Concept Development and Irregular Warfare Center van het U.S. Joint Forces Command.

In die rol leidde Bone de ontwikkeling en uitvoer van talloze wargames, waaronder één waarbij zestien overheidsagentschappen en de NAVO betrokken waren. De deelnemende partijen moesten reageren op internationale en georganiseerde criminele activiteiten met als doel lokale en regionale overheden te destabiliseren.

Tom Patterson, chief trust officer bij Unisys: “Er staat ongelooflijk veel op het spel voor security officers. Zij zijn verantwoordelijk voor het afwenden van dreigingen die leiden tot reputatieschade, devaluatie van een merk of verlies van klanten.”

John Bone: “Dit weerbaarheids-wargaming onderscheidt zich door zijn mensen, programma’s en partnerschappen. Daardoor kunnen we zowel snel als voortdurend voor resultaten zorgen. We bouwen wargame-scenario’s die lijken op de echte dreigingen, en leiden, monitoren en analyseren oefeningen op basis daarvan. Vervolgens bieden we eerlijke feedback waar ze wat mee kunnen, en helpen hen zo weerbaarder te worden.”