• 16/05/2017

Cama Group wint Best Future Machine Award van Rockwell Automation

Rockwell Automation maakte tijdens Interpack de algemene winnaar van zijn eerste Best Future Machine Award bekend. Het gaat om de Italiaanse Cama Group.

Trefwoorden: #Best Future Machine Award, #Cama Group, #Interpack, #Rockwell Automation

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - De wedstrijd had ten doel om erkenning te schenken aan de hoge mate van innovatie in de verpakkingsindustrie en was in vijf categorieën onderverdeeld: modulaire machines, smart machines, gebruikseenvoud, duurzaamheid en traceerbaarheid / productveiligheid.

De prestigieuze jury bestond uit vertegenwoordigers van vier toonaangevende industriële producenten (Johnson & Johnson, Procter & Gamble, Kimberly Clark en Nestlé) en twee belangrijke Europese handelsverenigingen (UCIMA en GEPPIA). Zij stelden een shortlist samen en kozen de uiteindelijke winnaars.

De Cama Group staat wereldwijd bekend om zijn uiterst geavanceerde en betrouwbare verpakkingssystemen. De verpakkingsmachines en gerobotiseerde productielijnen die het Italiaanse bedrijf wereldwijd ontwerpt, vervaardigt en installeert zijn inzetbaar in zowel de voedingswarenindustrie als in de non-foodsector. Ze bieden ondersteuning voor het complete primaire en secundaire verpakkingsproces, van het begin van de productie tot de end-of-line verpakkingsprocedures die plaatsvinden in aanloop naar het palletiseren.

De machine die in de prijzen viel, was de nieuwe IF318 Robotized Monoblock Loading Unit van de Cama Group. Deze is voorzien van veel van de functies die de machines van het Italiaanse bedrijf van de concurrentie onderscheiden, zoals technologie die geen regelkast vereist, ergonomie en gebruikseenvoud. Een bijzonder interessant aspect is de manier waarop de Cama Group gebruikmaakt van het innovatieve iTRAK-systeem van Rockwell Automation.

Het Italiaanse bedrijf behaalde hoge scores in diverse categorieën. Zo bereikte het de eerste plaats in de categorie gebruikseenvoud. Volgens de juryleden voldeed de machine van de Cama Group aan tal van criteria en liet deze zien hoe een geïntegreerd, modulair ontwerpconcept kan bijdragen aan ongekende flexibiliteit en inzetbaar is voor een groot aantal toepassingen.

Winnaars in overige categorieën waren:

Smart Machines
Goglio won in deze categorie met zijn GCap6, een vulmachine voor aluminium capsules. De juryleden waren onder de indruk van de mogelijkheden voor toegang op afstand van de machine en de manier waarop deze gebruikmaakte van de Connected Enterprise.

Modulaire machines
Het modulaire toevoersysteem CareSelect van Gebo Cermex viel op door de manier waarop het producten verwerkte. De transportrollen kwamen slechts 0,3 seconden in contact met flessen.

Duurzaamheid
De juryleden waren bijzonder enthousiast over de ‘box-on-demand’-oplossing CartonPack van CMC Machinery, die voor een optimale omvang van dozen zorgt om zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal te verspillen.

Traceerbaarheid/productveiligheid
De communicatiemogelijkheden van de zakverpakkingsmachine FM 200 van SN Maschinenbau, die is ontwikkeld met het oog op Industrie 4.0., boden legio mogelijkheden voor het vastleggen van data voor traceringsdoeleinden. Met verwijzing naar het selectieproces zei een van de juryleden: “Deze wedstrijd stelde ons als jury voor ongelooflijk moeilijke beslissingen, want we waren op diverse terreinen bijzonder onder de indruk van een aantal van de machines die we te zien kregen. Het is overduidelijk dat de verpakkingsindustrie bruist van innovatie. Ik ben ervan overtuigd dat een aantal van deze machines zich in snel tempo zullen ontpoppen tot leiders in hun categorie.”


De winnaar werd bekendgemaakt tijdens een speciale ceremonie op de stand van Rockwell Automation op de avond van de eerste dag van de interpack-beurs. De Cama Group ontvangt gratis vliegtickets en accommodatie voor het Automation Fair-evenement, dat op 15 en 16 november 2017 plaatsvindt in het George R. Brown Convention Center in Houston, Texas.

Tijdens de Automation Fair zal Rockwell Automation vertegenwoordigers van de Cama Group de gelegenheid bieden om topmensen en belangrijke industriële experts van de Amerikaanse vestiging van Rockwell te ontmoeten.


Voor meer informatie:
Rockwell Automation
Rivium Promenade 160 - NL-2909 LM Capelle aan den Ijssel
T: +31 (0)10 266.51.15 - M: +31 (0)6 29.50.40.17
adevries@ra.rockwell.com

 Lees méér over: Rockwell Automation



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.