• 31/01/2012
  • |     BB

Valk Welding neemt ADK Techniek over

Het Nederlandse Valk Welding heeft branchegenoot ADK Techniek overgenomen. Dat is een fabrikant van las- en snijautomaten.<br>

Trefwoorden: #ADK Techniek, #automaat, #lasautomaat, #lasrobot, #lassen, #snijautomaat, #snijden, #valk, #valk welding

Lees verder

b2b

( Foto: Valk Welding )

ENGINEERINGNET -- Valk Welding, gespecialiseerd in lasrobotica, heeft ADK Techniek ingelijfd. Dat meldt de firma in een persmededeling.

ADK is sinds zijn oprichting in 1984, gespecialiseerd in het ontwerp en de constructie van speciaalautomaten voor las- en snijprocessen waarvan een deel ook met inzet van robots.

Beide firma’s hebben de laatste jaren al meerdere projecten gezamenlijk opgeleverd bij afnemers in de Benelux, waarmee de basis voor samenwerking was gelegd.

Valk Welding koopt zich meteen een flink pak kennis in. Getuige daarvan het persbericht: 'Ook de medewerkers van ADK Techniek zijn een waardevolle aanvulling, omdat mede hierdoor de kennis op het gebied van mechanische constructie en de daarbij behorende engineering op deze wijze ook voortaan ‘in-house’ kan worden toegepast'.

De vestiging van ADK in Alblasserdam gaat toe. Alle medewerkers verhuizen op 1 februari 2011 naar de hoofdvestiging van Valk Welding. De naam ADK Techniek blijft wel bestaan.

Valk Welding geeft aan nog meer overnames te plannen, zowel in binnen- als buitenland, ‘ondanks de negatieve marktstemming’.

Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.