Alberts Smoothie Station wint prijs op World Food Innovation Awards

Start-up Alberts heeft de eerste smoothie-automaat ter wereld ontwikkeld die in minder dan 90 seconden een verse smoothie maakt met water, diepvriesfruit en -groenten.

Trefwoorden: #Alberts, #Alberts Smoothie Station, #Best Technology Innovation, #start-up, #World Food Innovation Awards

Lees verder

Techniek

( Foto: Instagram - AlbertsLiving )

ENGINEERINGNET.BE - Deze start-up won met hun nieuwe machine de prijs voor Best Technology Innovation op de World Food Innovation Awards in Londen.

De automaat is gevuld met ingrediënten zoals diepvriesfruit en -groenten en gefilterd water. Consumenten kunnen bij de machine met een app een keuze maken uit het assortiment en hiermee een smoothie laten maken.

Het bedrijf richt zich momenteel op de Belgische markt met de campagne Belgium’s Healthy 50. Onder hun klanten bevinden zich Carrefour, Agoria, Vrije Universiteit Brussel en Puratos.

Alberts is van plan in 2019 andere Europese markten te betreden. Co-founders Glenn Mathijssen en Philippe Hennin stellen: “De vraag naar gezonde alternatieven is een globaal fenomeen."

De World Food Innovation Awards is een initiatief van FoodBev Media, dat jaarlijks wordt georganiseerd om innovatie in de voedingsindustrie te stimuleren. Er zijn twintig categorieën, waaronder Best Packaging Design, Best Artisan Product, Best Children’s Product, Best Ingredient en Best Convenience Food.

Voor de Best Technology Innovation waren er vijftien inzendingen, waaruit zes finalisten werden gekozen. Een panel van experts uit alle takken van de voedingsindustrie koos Alberts als winnaar.

Fi Europe schonk het Smoothie Station al eerder de Future of Nutrition Award.