Nieuw Soft-Start-ventiel is conform Machinerichtlijn 2006/42/EC

Het nieuwe soft-start ventiel uit de Series MX SAFEMAX zorgt voor een geleidelijke drukverhoging in het pneumatisch systeem en heeft geen invloed op de werking van de veiligheidsventielen.

Trefwoorden: #2006/42/EC, #Camozzi, #machinerichtlijn, #MX SAFEMAX, #Soft-Start-ventiel

Lees verder

Productnieuws

Door het soft-start ventiel te plaatsen vóór de veiligheidsventielen blijft de directe ontluchting in geval van een noodsituatie behouden.

Het veiligheidsventiel van de MX SAFEMAX Series is ontworpen voor de bescherming van de mens en de kritische onderdelen van een pneumatisch systeem en voldoet aan de Machinerichtlijn 2006/42/EC.

In een noodsituatie is het van groot belang dat het pneumatisch systeem wordt ontlucht, de geïntegreerde sensor detecteert de positie van de spoel waardoor de schakeling en ontluchting wordt gecontroleerd.

VOORDELEN:

  • Voldoet aan Machinerichtlijn 2006/42/EC
  • Eenvoudig te integreren met de MX2 FRL Units
  • Oplossingen om tot Performance Level E te komen
  • Geïntegreerd soft-start ventiel
  • Geen aansluitkoppelingen nodig

Over de Machinerichtlijn 2006/42/EC:
Dit is een Europese richtlijn die het vrije verkeer van machines binnen de Europese markt mogelijk maakt, waarbij het minimale beschermingsniveau gegarandeerd wordt voor de gezondheid en veiligheid van de operatoren. Deze richtlijn voorziet, verwijzend naar andere normen, de criteria waaraan machines moeten voldoen.
De methode voor het beoordelen en reduceren van risico’s wordt beschreven in EN ISO 12100, die de ontwerpbeginselen en procedures verschaft voor het veilig ontwerpen van machines.

Klik hier om de brochure te downloaden


Voor meer informatie:
Camozzi Automation
De Vijf Boeken 1A - NL-2911 BL Nieuwerkerk aan den IJssel
Tel. +31(0)180-316677 - info@camozzi.nl - www.camozzi.nlBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.