Ixon ondersteunt machinebouwers in hun IT/OT cybersecurity

Applied Risk, partner in cybersecurity, heeft Ixon geaudit op de IEC 62443 beveiligingsnormen. Hierdoor kan Ixon machinebouwers helpen bij het voltooien van hun eigen IEC 62443 naleving en zo dichter bij een volledig veilig systeem of machine te komen.

Trefwoorden: #Ixon, #normen, #veiligheid

Lees verder

Techniek

( Foto: Ixon )

ENGINEERINGNET.BE - Machines zijn steeds meer verbonden met het internet, wat leidt tot uitdagingen op het gebied van IT/OT cybersecurity.

Machinebouwers willen niet het risico lopen op gezichtsverlies door beveiligingsproblemen. Bovendien verwachten fabrikanten dat zij aan verschillende beveiligingsnormen voldoen bij de aanschaf van hun machines.

Machinebouwers spelen een belangrijke rol in zowel IT/OT cybersecurity als machineveiligheid. Om ervoor te zorgen dat het hele systeem, van hardware tot de cloud en de betrokken processen, veilig is, is de IEC 62443 de meest praktisch toepasbare beveiligingsnorm voor industriële machines.

Het helpt organisaties om het risico van blootstelling aan kwetsbaarheden in de beveiliging van industriële automatiserings- en besturingssystemen (IACS) te verminderen.

De IEC 62443 norm bestaat uit 14 subnormen in 4 categorieën, waarvan Ixon conform is met zowel IEC 62443-4-1 als IEC 62443-4-2, wat maakt dat hun componenten veilig zijn.

Deze subnormen bevatten de technische richtlijnen voor de ontwikkeling van veilige industriële componenten of producten en zijn gericht op fabrikanten van industriële apparatuur.