WMFTG wordt 60 en investeert meer dan 4 miljoen euro

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) viert het 60-jarig bestaan van het merk Bredel met een aanzienlijke investering in nieuwe technologie in de Bredel-fabriek in Nederland.

Trefwoorden: #Bredel, #pompen, #Watson Marlow

Lees verder

Productnieuws

( Foto: WMFTG )

ENGINEERINGNET.BE - Eerst werd een geavanceerd CNC-draaimachinecentrum (€ 3,4 miljoen) compleet met automatisch laden/lossen en een innovatief opslagsysteem in gebruik genomen. Hiermee maakt WMFTG zijn Bredel-activiteiten klaar voor de toekomst en kan het wereldwijde klantenbestand rekenen op continuïteit van de leveringen.

Daarnaast is er geïnvesteerd in nieuwe slijpapparatuur (€ 750.000) voor slangen. Bredel is een van de weinige pompbedrijven die de slangen zelf fabriceert en optimaliseert voor perfecte prestaties door precisiebewerking. De software en hardwarecomponenten van de slijpapparatuur voldoen aan de nieuwste normen en veiligheidsvoorschriften. Zo kan de hoogstaande kwaliteit van iedere slang gewaarborgd blijven.

Enkele van 's werelds bekendste merken en grootste industriële bedrijven vertrouwen op de Bredel slangenpompen voor het verpompen en doseren van agressieve, visceuze en abrasieve vloeistoffen en vaste stoffen.

Oorspronkelijk werd de Bredel slangenpomp ontworpen om te voldoen aan de behoeften van klanten in de bouwsector, maar nu worden ze ingezet in een breed scala van industrieën, zoals: brouwerijen, waterbehandeling, bouw, chemie en mijnbouw.

Recent worden Bredel slangenpompen ook gebruikt voor de chemische overdracht bij de productie van lithium-ion batterijen.

Bredel slangenpompen hebben geen afdichtingen, terugslagkleppen, membranen, drukringen, ondergedompelde rotoren, stators of zuigers die verstopt kunnen raken, kunnen lekken en corroderen, of vervangen moeten worden. Eén monteur kan de pomp ter plaatse onderhouden, zonder verplaatsing naar een werkplaats. Alleen de slang moet af en toe worden vervangen, wat een eenvoudige klus is.

Bredel klanten bevinden zich over de hele wereld en worden ondersteund door 43 directe verkoop- en ondersteuningskantoren.

Johan van den Heuvel, Managing Director bij Watson-Marlow Fluid Technology Group, is van mening dat het succes van het merk Bredel te danken is aan voortdurende investeringen in het productieproces en aan een constant hoog niveau van productinnovatie.

"Het ligt in onze aard om een stap vooruit te blijven. We zijn flexibel en reageren op de behoeften van onze klanten. Dit is dan ook de reden waarom 150.000 van onze pompen wereldwijd worden ingezet", zegt hij.

"Onze verjaardag markeert de volgende fase in onze reis. Bredel slangenpompen blijven zich ontwikkelen, met veel opmerkelijke prestaties in de afgelopen 10 jaar. Een goed voorbeeld is de APEX-serie, die in 2012 werd geïntroduceerd en in 2015 werd uitgebreid. We kijken er allemaal naar uit om door te gaan naar de volgende fase in onze evolutie," besluit de heer van den Heuvel.

Meer info: wmftg.com/be-nl | sales.be@wmftg.com | +32 (0) 9 225 94 57