Siemens plant bouw van één van de krachtigste Europese batterijopslagfaciliteiten

Siemens Smart Infrastructure en Zukunftsenergie Nordostbayern (ZENOB) hebben in de Duitse stad Wunsiedel een intentieverklaring ondertekend voor de bouw van een batterijopslagfaciliteit van 100 megawatt.

Trefwoorden: #batterij, #CO2, #Siemens

Lees verder

Techniek

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - De infrastructuur, met een opslagcapaciteit van 200 megawattuur, zal overtollige hernieuwbare energie gebruiken en de vraagpieken in het elektriciteitsnet opvangen. De energieopslagfaciliteit van 5.000 m². Het opslagsysteem voor lithium-ionbatterijen zal worden geleverd door Fluence, een joint venture tussen Siemens en AES.

Siemens zal instaan voor het projectbeheer, met inbegrip van een technisch implementatieconcept, de bouw van een middenspanningsschakelsysteem en de aansluiting op het hoogspanningsnet.

Het geplande opslagsysteem van Fluence zal grote hoeveelheden groene stroom kunnen opslaan en vrijgeven. Zo kan schone energie flexibeler benut worden buiten de productie-uren, ook tijdens periodes van dure piekbelasting.

Zodra de vestiging in 2022 operationeel is, zal die tot 1.350 ton waterstof per jaar produceren met behulp van uitsluitend hernieuwbare energie, bijvoorbeeld uit zonne- of windenergie.