Primeur: DHL kiest voor volledig elektrisch vrachtvliegtuig

DHL Express heeft dit jaar maar liefst 12 volledig elektrische vrachtvliegtuigen besteld. Deze nieuwe vliegtuigen, Alice, zijn de eerste elektrische vliegtuigen ter wereld en zullen eind dit jaar voor de eerste keer de lucht in gaan.

Trefwoorden: #DHL, #elektrisch, #logistiek, #pakket

Lees verder

Techniek

( Foto: DHL )

ENGINEERINGNET.BE - DHL Express neemt hiermee de verantwoordelijkheid om de koolstofvoetafdruk van hun activiteiten te verkleinen. Daarom investeert het bedrijf in ecologische oplossingen (elektrische fietsen, elektrische wagens en een gloednieuwe CityHub).

De aankoop van elektrische vliegtuigen was dan ook een logische stap om CO2 neutraal te zijn tegen 2050.

Het nieuwe vliegtuig vereist maar één piloot nodig in de cockpit, kan tot 1.200 kg vervoeren en heeft een vliegbereik van 815 km. En dankzij technologische vooruitgangen beperkt de oplaadtijd per vlieguur zich maar tot 30 minuten, waardoor deze opgeladen kunnen worden tijdens het laden en lossen.

De geavanceerde elektrische motoren hebben minder bewegende onderdelen dan gewone vliegtuigen, waardoor ook de onderhoudskosten gedrukt worden.

Het vliegtuig wordt gebouwd door Eviation, een Seattle-gebaseerde internationale fabrikant van elektrische vliegtuigen, en zal tegen 2024 uitgeleverd worden.