MONA.health haalt 1,5 miljoen euro op

MONA.health, een spin-off van VITO en KU Leuven, heeft een Seed financieringsronde van 1,5 miljoen euro afgesloten met Belgische investeerders voor een nieuwe generatie artificiële intelligentie-oplossingen om te screenen op oogziekten.

Trefwoorden: #artificiële intelligentie, #financiering, #Start it @KBC

Lees verder

nieuws

( Foto: MONA.health )

ENGINEERINGNET.BE - Deze financieringsronde zal gebruikt worden om bijkomende softwareontwikkelaars en commercieel personeel aan te werven, verschillende grootschalige pilootprojecten voor diabetische retinopathie-screening uit te voeren, en de reglementaire goedkeuring voor glaucoom-screening af te ronden.

Hun oplossing voor de screening van diabetische retinopathie en diabetisch maculair oedeem met artificiële intelligentie is CE-gecertificeerd en zal tegen eind dit jaar in Europa beschikbaar zijn voor oogartsen.

CEO Olivier Ménage: "Wij hanteren een innovatieve aanpak voor de screening op oogziekten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie."

Mona levert gestandaardiseerde, nauwkeurige resultaten met behulp van een ‘eenvoudige’ netvliescamera zonder pupilverwijding. De nauwkeurigheid is 92,5% voor doorverwijsbare diabetische retinopathie en 94% voor maculair oedeem. De onderzoekstijd wordt teruggebracht tot minder dan 4 minuten en de resultaten zijn een seconde later al beschikbaar.

Mona voor diabetische retinopathie screening wordt momenteel geëvalueerd in vier Belgische ziekenhuizen met de E Clair klinische studie ondersteund door de Diabetes Liga.

Het zal worden geleverd als software (als een service-oplossing) of als software met een netvliescamera (als een all-in oplossing).