Sensolus sluit partnerschap met Phi Data

Deze samenwerking moet logistieke spelers en bedrijven actief in de industriële maakindustrie helpen om hun weinig tastbare ambities op vlak van IoT te vertalen in een operationele realiteit.

Trefwoorden: #digitalisering, #IoT, #Phi Data, #Sensolus

Lees verder

Techniek

( Foto: Sensolus )

ENGINEERINGNET.BE - Logistieke spelers en bedrijven actief in de industriële maakindustrie zetten IoT steeds hoger op de agenda. Maar al die mooie ambities leiden vooralsnog zelden tot echte vooruitgang.

“Samen met Phi Data willen we voor deze bedrijven IoT vertalen van een ver-van-mijn-bedshow naar een operationele realiteit”, vertelt Filip Van Lancker, Head of Partnerships bij Sensolus.

“Met de combinatie van onze oplossingen kunnen ze IoT concreet implementeren en de overstap maken van een gefragmenteerd overzicht en manuele en tijdrovende administratieve taken naar betrouwbare data om logistieke en productieprocessen te optimaliseren.”

Phi Data werd in 2020 overgenomen door IT-bedrijf Simac. Sensolus werkt al jaren samen met Simac, onder meer op projecten in de automotive-, transport- en retailsector.

De oplossingen van Phi Data – op basis van barcodes en passieve RFID-technologie voor onder meer scanning, labelling en printing – zijn vooral toegespitst op de opvolging en onderlinge connectie van kleinere items zoals pakketten.

Sensolus specialiseert zich in actieve traceertechnologie voor grotere assets zoals containers en transpalletten. De combinatie van beide is bijzonder aanvullend.

Phi Data zorgt met labelingtechnologie voor een vlotte opvolging van verschillende pakketten en de Sensolus-trackers worden dan weer ingezet om het pallet waarop die pakketten getransporteerd worden te traceren.

Via diezelfde trackers wordt ook aan condition monitoring gedaan, waarbij zorgvuldig en in realtime wordt opgevolgd in welke omstandigheden een pallet en de bijhorende pakketten zich bevinden.

Door de toegang tot Sensolus-technologie is Phi Data in staat om datastromen en de transparantie in de flow van goederen voor nieuwe en bestaande klanten te vergroten. Ook worden alle gegevens gecentraliseerd in één overzichtelijk platform.