Colt naar netto nul CO2-uitstoot tegen 2030

De Colt Group, die uit Colt Technology Services en Colt Data Centre Services (DCS) bestaat, wil de netto CO2-uitstoot van hun wereldwijde activteiten, tegen 2030 naar nul terugbrengen.

Trefwoorden: #CO2, #Colt, #duurzaam

Lees verder

Techniek

( Foto: stockwerkfotodesign - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Colt heeft uitgebreide, door het Science-Based Targets Initiative (SBTI) gevalideerde, wetenschappelijk gefundeerde doelstellingen voor CO2-reductie voor zichzelf geformuleerd. De Colt Group wil zijn directe en indirecte uitstoot tegen 2030 met 46% hebben gereduceerd.

Colt zal daarnaast nauw samenwerken met zijn leveranciers om de uitstoot door externe partijen sterk terug te dringen binnen zijn hele toevoerketen. Daarmee wil Colt bijdragen aan de doelstelling om de opwarming van de aarde in 2030 ruim onder de 2°C te houden.

“Als bedrijf begrijpen we hoe belangrijk het is om actie te ondernemen, positieve veranderingen binnen de technologiesector aan te jagen en de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor onze CO2-uitstoot”, zegt Keri Gilder, de CEO van Colt Technology Services.

“De eindstreep voor Colt is helder: we willen marktleider qua duurzaamheid worden. Niet alleen door onze eigen CO2-uitstoot terug te dringen, maar ook door onze klanten te ondersteunen op hun pad naar duurzaamheid.”

Doelstellingen zijn onder meer:
  • 75% hernieuwbare elektriciteit voor alle wereldwijde bedrijfslocaties in 2023.
  • 93% van alle uitstoot van de toevoerketen afgestemd op het SBTI-streven van 1,5°C in 2025.
  • 38% elektrische voertuigen in het wagenpark in 2025 en 75% in 2030.
  • 100% overstap op hernieuwbaar gas in 2030.

De Colt Group gaat zijn klimaatimpact meten en publiceren, en de CO2-uitstoot reduceren naar wetenschappelijke normen. De Colt Group gaat alle uitstoot die het bedrijf niet kan reduceren compenseren met investeringen in methoden voor het verwijderen van CO2.