71% van de bedrijven zet volop in op diversiteit

Uit een grootschalig onderzoek in opdracht van Workday, leverancier van enterprise software, bij meer dan 100 hr-professionals en bedrijfsleiders in ons land, blijkt dat 71% veel belang hecht aan gelijkheid, inclusie en diversiteit (ED&I) op de werkvloer.

Trefwoorden: #diversiteit, #inclusie, #Workday

Lees verder

HR

( Foto: Workday (Dorien Roes) )

ENGINEERINGNET.BE - Bedrijven pakken tegenwoordig maar al te graag uit met de aanwerving van een Inclusion and diversity officer. Maar afgezien van het aankondigingseffect, hoe is het effectief gesteld met het diversiteits- en inclusiviteitsbeleid in Belgische ondernemingen?

Om die vraag te beantwoorden en inzicht te krijgen in de belangrijkste trends, beweegredenen en initiatieven op de werkvloer, polste Workday naar de feedback van meer dan 100 Belgische hr-professionals en bedrijfsleiders.

Terwijl diversiteit doelt op het ervoor zorgen dat de bevolkingsgroepen in de samenleving evenwichtig vertegenwoordigd zijn in een onderneming, is inclusie de attitude binnen de organisatie die ervoor zorgt dat elke bevolkingsgroep zich opgenomen voelt en toegang heeft tot dezelfde kansen.

Ook in België zitten beide begrippen duidelijk in de lift, aangezien uit het onderzoek blijkt dat 71% van de bevraagden equality, diversity & inclusion (ED&I) steeds belangrijker vinden.

Dorien Roes, Country Manager Belux bij Workday: "Wij geloven dat het versterken van gelijkheid, diversiteit en inclusie een voorwaarde is voor succes en groei, maar ook dat je dat niet van de ene op de andere dag realiseert.”

De belangrijkste drijfveer (44%) voor Belgische respondenten om in te zetten op ED&I is het verbeteren van het algemeen welzijn van de medewerkers. Een ander belangrijk voordeel (39%) is dat dergelijke initiatieven leiden tot het aantrekken en rekruteren van een diverse workforce. Opvallend hier is dat hr-profielen (52%) een pak zwaarder tillen aan dit argument dan businessprofielen (24%).

Hoewel het duidelijk is dat het belang van ED&I verder toeneemt op de werkvloer bij Belgische bedrijven, stelt amper een vierde van de respondenten dat diversiteit in de eigen organisatie naar waarde wordt geschat. Uit het onderzoek blijkt ook dat er, ondanks het besef van het belang van ED&I, voor veel bedrijven nog heel wat werk aan de winkel is.