Databotpionier ontwikkelt starterpakket voor kmo's

DatabotpionierTeRoCo lanceert als eerste in België een starterspakket voor databots op maat van kmo’s. Dit omvat een laagdrempelige instapmodule zodat kmo's zelf bedrijfsprocessen kunnen automatiseren.

Trefwoorden: #databot, #kmo, #RPA

Lees verder

Techniek

( Foto: nadine3000 - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Robotic process automation (RPA) won de voorbije jaren aan belang binnen uiteenlopende sectoren als gezondheidszorg, maakbedrijven en logistiek.

Deze technologie maakt het mogelijk om binnen een organisatie databots te introduceren die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van repetitief, administratief werk zoals de facturatie of klantenregistratie. En dat zonder programmeerkennis of ingrepen op de bestaande systemen.

“De prijs die je betaalt voor de licentie van software, verschilt nu niet meer zo veel van de kostprijs van een opleiding”, aldus Pascal Kemps, medeoprichter van TeRoCo.

“Bedrijven die met Windows werken, hebben vaak al voldoende aan de bestaande Microsoft Office 365-licenties om veel repetitieve bedrijfsprocessen te automatiseren. Die licenties bevatten immers Power Automate, de RPA-tool van Microsoft.”

Ook is het platform gebruiksvriendelijk en toepasbaar binnen algemene bedrijfsafdelingen zoals human resources en finance.

Als onderdeel van het starterspakket krijgen deelnemers twee dagen lang een basisopleiding, afgestemd op de onderneming in kwestie. Daarna volgen nog vier halve dagen bijkomende praktijkgerichte ondersteuning, gericht op het takenpakket van de deelnemers.

“We leren mensen de basis van Power Automate aan en hoe je een databot taken aanleert”, legt Kemps uit. "We leren mensen ook om op een snelle en duurzame manier bots te bouwen die op termijn opschaalbaar zijn.”

“Verschillende bots kunnen naast elkaar ingezet worden en wie zich verder verdiept in de materie, kan op de reeds gebouwde bots verder werken”, stelt Kemps.

De opleiding is fysiek en op afstand te volgen en wordt gegeven door een TeRoCo-ontwikkelaar. Kleinere bedrijven kunnen op die manier voor nog geen 4.000 euro aan de slag met RPA-technologie.

Kemps: "Organisaties waarvoor PA niet de geschikte oplossing is, kunnen we helpen met een geavanceerder pakket zoals UIPath."