Bouw ontziltingsinstallatie in Antwerpse haven

Dockwater werkt met Engie Fabricom en Denys aan het ontwerp en de bouw van een ontziltingsinstallatie, die de haven van Antwerpen voorziet van duurzaam proceswater.

Trefwoorden: #ontzilting, #Port of Antwerp, #proceswater

Lees verder

Techniek

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Fabricom en Denys hebben een joint venture, geheten Clearwater, opgericht om de ontziltingsinstallatie te bouwen en zich bij het technische team van Suez aan te sluiten, dat de installatie oplevert.

Suez is verantwoordelijk voor het ontwerp van het technische proces, en het exploiteren en onderhouden van de ontziltingsinstallatie.

Industriële installaties in de haven van Antwerpen gebruiken op dit moment drinkwater voor hun processen. Dit werd namelijk als enige beschikbare waterbron gezien in de voorzienbare toekomst.

Dockwater komt nu met een alternatief. Het bedrijf gaat duurzaam, kwalitatief hoogwaardig proceswater, afkomstig uit brak water, leveren aan alle industriële klanten. Dit zal de enige bron van proceswater zijn.

Via een nieuw leidingsysteem voor proceswater kan het bedrijf vanaf de start voldoen aan het grootste deel van de vraag naar industrieel water in de haven.

Ook zal Dockwater het drinkwaterverbruik op industriële locaties in de haven met ruim 95% verlagen. Dit betekent minder druk op de drinkwatervoorziening in de regio Antwerpen. Het project wordt gefinancierd met particulier kapitaal.