Molecubes, Sylva en Locinox gekroond tot Leeuw van de Export 2021

In deze jubileumeditie van de Leeuw van de Export heeft Flanders Investment & Trade voor het eerst drie Vlaamse bedrijven met de prestigieuze exportaward gelauwerd: : Molecubes (Gent), Sylva (Lievegem) en Locinox (Waregem).

Trefwoorden: #export, #FIT, #Leeuw van de Export, #logistiek

Lees verder

nieuws

( Foto: Flanders Investment & Trade )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens de prijsuitreiking ontvingen Roel Van Holen, CEO van Molecubes, Tim Van Hulle, General Manager van Sylva en Mike Emmerechts, CEO van Locinox hun trofee uit handen van Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van FIT.

In de categorie ‘Bedrijven met max. 49 medewerkers’ had de eindjury het bijzonder moeilijk om uit de drie ijzersterke dossiers één winnaar te kiezen. Opeenvolgende stemrondes en beraadslagingen leverden telkens een ex aequo op.

Daarom zijn er uitzonderlijk twee laureaten in deze categorie: ontwikkelaar van compacte scanners voor moleculaire beeldvorming Molecubes uit Gent en bos- en haagplantenkweker Sylva uit Lievegem haalden het van expert in ladingzekering Container Technics uit Wijnegem.

In de categorie ‘Bedrijven met 50 of meer medewerkers’ neemt Locinox uit Waregem de award mee naar huis. De ontwikkelaar van toegangscontroleproducten laat Camco Technologies uit Heverlee, pionier in containeridentificatie en -tracking, en telecomspecialist OTN Systems uit Olen achter zich.

Klik hier om alle over de winnaars te weten te komen.

Op de foto boven: Dirk Van Steerteghem - Afdelingshoofd Trade - Flanders Investment & Trade, Mike Emmerechts, CEO van Locinox, Tim Van Hulle, General Manager van Sylva, Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van FIT en Roel Van Holen, CEO van Molecubes.

ACHTERGROND
Naast voorzitters Claire Tillekaerts (gedelegeerd bestuurder FIT) en Sonja Willems (voorzitter raad van bestuur FIT) zaten aan de jurytafel: Dirk Van Steerteghem (afdelingshoofd internationale handel FIT), Peter Lauwers (Hoofd Advisory KPMG Belgium), Frank Haak (Head Sales Global Trade Solutions BNP Paribas Fortis), Marion Debruyne (decaan Vlerick Business School) en Luc Huysmans (senior writer Trends). Met Geert De Peuter (CEO Caeleste) en Mark Van Hemelrijk (CEO FAM) waren ook de Leeuwen van 2020 in de eindjury vertegenwoordigd.