Vergunning eerste groene waterstofplant in Benelux goedgekeurd

VoltH2, een in Europa gevestigde ontwikkelaar van infrastructuurprojecten voor groene-waterstofproductie, heeft de nodige bouw- en milieuvergunningen ontvangen voor de bouw van de eerste grootschalige groene-waterstoffabriek in de Benelux.

Trefwoorden: #North Sea Port, #Sweco, #VoltH2, #waterstof

Lees verder

Techniek

( Foto: © Sweco )

ENGINEERINGNET.BE - Ingenieursadviesbureau Sweco stond, in opdracht van VoltH2, in voor het ontwerp en de opmaak van de omgevingsvergunning voor de 25 megawatt groene waterstofproductieplant in Vlissingen. Na voltooiing zal deze site 3,6 miljoen kg groene waterstof per jaar produceren.

Het adviesbureau is in de eerste projectfase verantwoordelijk voor het volledig ontwerp, de benodigde vergunningen en de subsidies.

Deze groene waterstofplant werd zo ontworpen dat deze uitgebreid kan worden tot 100 megawatt (MW) met een potentiële productie van ongeveer 15 miljoen kg groene waterstof per jaar.

Naast deze locatie bevindt VoltH2 zich in de gevorderde fase voor een tweede groene-waterstoffabriek in Terneuzen, in gezamenlijke ontwikkeling met Virya Energy. Deze locatie zal ook een initiële capaciteit hebben van 3.500 ton waterstof per jaar en kan worden opgeschaald tot 75 MW of 10.500 ton.