Primeur: lancering 400GE netwerkdiensten in Europa

Colt Technology Services lanceert de nieuwe netwerkdiensten 400GE Wave en Private Wave als eerste telecombedrijf ter wereld dat deze technologie ‘as-a-service’ aanbiedt aan klanten in Europa en Asia Pacific.

Trefwoorden: #400GE, #Colt, #ethernet, #netwerk

Lees verder

Techniek

( Foto: lightpoet - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - De 400GE-dienst maakt gebruik van de coherente optische technologie WaveLogic 5 Extreme van Ciena, en bouwt verder op de optische oplossingen met hoge bandbreedte die Colt aanbiedt via zijn IQ Network, zoals Wave, Spectrum en Private Wave.

Daarmee kan het bedrijf efficiënte 400GE-connectiviteit bieden tussen verschillende locaties binnen het IQ Network, en voorzien in de vraag van klanten naar maximale bandbreedte.

Colt levert hiermee een nieuwe generatie van netwerkservices die aangeboden worden via een volledig programmeerbaar netwerk.

Het bedrijf is sinds de introductie van het IQ Network in 2016 blijven innoveren op het gebied van optische netwerken via een uitgebreid programma voor het investeren in, en testen en implementeren van geavanceerde technologieën.

Het wereldwijde IQ Network verbindt momenteel meer dan 29.000 gebouwen en ruim 900 datacenters en staat aan de basis van de snelle en voortdurende digitale transformatie van organisaties.

Colt werd aangemerkt als ‘Visionary’ in het ‘Gartner 2021 Magic Quadrant for Network Services’ en ontving in 2021 van Frost & Sullivan de European Customer Value Leadership Award.