Maritime Campus Antwerp krijgt omgevingsvergunning

Deze doe-campus (40.000 m²) moet vanaf 2024 het zenuwcentrum voor innovatie in de maritieme sector worden. De sloop en de sanering zijn reeds afgerond en de bouwwerken gaan van start in het voorjaar van 2022.

Trefwoorden: #campus, #CMB, #maritiem, #maritieme sector

Lees verder

nieuws

( Foto: KCAP )

ENGINEERINGNET.BE - Het doel van deze Maritime Campus Antwerp (MCA), een initiatief CMB, is om maritieme spelers bij elkaar te brengen en om de maritieme sector te versterken en te verduurzamen.

Het wordt een doe-campus met plaats voor de kernactiviteiten van grotere corporate bedrijven, start-ups, onderwijs -en onderzoeksinstellingen om samen te werken en te innoveren.

MCA is ideaal gelegen in Blue Gate, de vroegere Petroleum Zuid cluster. Het gaat om de voormalige BP-site die ondertussen volledig gesaneerd is. Hier wordt een oud industriegebied getransformeerd in een toekomstgerichte, maritieme en innovatieve site met respect voor het evenwicht tussen economische activiteit en natuur.

Het gebouw heeft plaats voor co-working en co-creatie, labo’s, ateliers, uitgebreide R&D-faciliteiten, onderwijsvoorzieningen en de nodige ondersteunende diensten.

De R&D hallen zullen nu al ingezet worden om bijvoorbeeld waterstofmotoren te testen en waterstofapplicaties te bouwen.