Open Innovation Challenge 2022 in teken van duurzaamheid

De Open Innovation Challenge (OIC) zorgt ervoor dat Elia Group in contact komt met het bredere ecosysteem van startups en kmo's. De OIC wil innovatie stimuleren en versnellen richting een koolstofneutrale samenleving.

Trefwoorden: #Elia, #innovatie, #start-up, #wedstrijd

Lees verder

Nieuws

( Foto: Elia Group )

ENGINEERINGNET.BE - Elia Group engageert zich om het voortouw te nemen bij de decarbonisering van de elektriciteitssector, maar wil ook haar eigen activiteiten verduurzamen.

Met het programma ActNow stelt het zich ambitieuze en concrete doelen die bijdragen aan de SDG’s (de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen) van de Verenigde Naties. De Open Innovation Challenge wil mee bijdragen aan deze doelstellingen.

De zesde Open Innovation Challenge 2022 is gericht op duurzaamheid. Het thema is ingedeeld in vier categorieën. De lijst is niet exclusief, maar is eerder een startpunt voor ideeën en oplossingen. De vier subcategorieën worden als volgt omschreven:

  1. Efficiëntie: emissies in onze eigen activa of netwerk verminderen
  2. Circulariteit: vergroot het gebruik van circulaire materialen
  3. Weerbaarheid: het vermogen om met lokale klimaatveranderingseffecten en -gebeurtenissen om te gaan
  4. Out of the box

De Challenge wordt gelanceerd op 11 februari, en de winnaar wordt op 10 juni bekend gemaakt. De deelnemers hebben twee maanden de tijd (tot 31 maart 2022) om hun ideeën in te dienen. Eind maart zullen 10 tot 5 van de voorgestelde ideeën op een shortlist worden geplaatst.

Deze krijgen een expert en een mentor om hen te helpen hun project te verfijnen. Uiteindelijk wordt een winnaar gekozen in juni, op basis van een pitch aan een jury van experts. De winnaar ontvangt 20.000 euro en krijgt de kans om samen met Elia groep het project te ontwikkelen.

Geïnteresseerde startups kunnen zich hier voor de Open Innovation Challenge registreren.