Maatwerkbedrijf zet Augmented Reality in voor ondersteuning logistiek

Onlangs startte maatwerkbedrijf Bewel een samenwerking op met Azumuta, Logflow en Flanders Make rond het SESAM (Sociaal - Economische SAMenwerking) projectvoor een betere begeleiding van maatwerkers met behulp van technologie.

Trefwoorden: #AR, #augmented reality, #Flanders Make, #maatwerk

Lees verder

Techniek

( Foto: Bewel )

ENGINEERINGNET.BE - In een eerste fase richt het project zich op de inkomende logistiek van de vestiging in Heusden. Die vestiging is gespecialiseerd in elektromontage en ontvangt op dagelijkse basis zendingen met elektrische onderdelen van verschillende klanten.

Per zending moet de inhoud grondig gecontroleerd worden op het type onderdelen, de aantallen en eventuele beschadigingen. Vervolgens moeten deze onderdelen ook op de juiste plaats in het magazijn terecht komen, waar ze vlot teruggevonden worden wanneer ze nodig zijn voor assemblage.

Dat proces is erg kennisintensief en wordt in de praktijk alleen uitgevoerd door de magazijnverantwoordelijke. Door ondersteunende technologie te gebruiken, wil Bewel dit proces toegankelijker maken voor maatwerkers.

Daarnaast zal de huidige situatie van de site in Heusden en haar pijnpunten op vlak van goederenflow, lay-out, werkmethodes, … in kaart gebracht worden door een onafhankelijke expert. De oplossingen die ze vervolgens uitwerken zal sterk afhankelijk zijn van de bevindingen, maar ongetwijfeld meerdere hulpmiddelen bevatten.

Zo kunnen werkinstructies voorzien worden die voor iedere taak apart gegenereerd kunnen worden, op maat van de maatwerker. Daaraan gekoppeld is het ook mogelijk om met een vision systeem intelligent te controleren of de instructies correct uitgevoerd worden en kan het systeem bijkomende ondersteuning bieden.

Tenslotte wil het maatwerkbedrijf ook het hele logistieke proces van plaatsen en ophalen van onderdelen in het magazijn sterk vereenvoudigen, zodat deze taken laagdrempeliger worden.

Op de foto v.l.n.r.: Benny Claes (Bewel), Johan Bongaerts (Bewel), Batist Leman (Azumuta), Pieter-Jan Criel (Logflow), Tom Ketels (Bewel), Maarten Witters (Flanders Make)