BlueChem stelt Liesbet Boogaerts aan als nieuwe manager

Liesbet Boogaerts is gestart als nieuwe manager van BlueChem, de incubator voor duurzame chemie op Blue Gate Antwerp. Ze maakt na een carrière van zo’n 20 jaar de overstap vanuit partnerbedrijf ExxonMobil.

Trefwoorden: #BlueChem, #ExxonMobil, #incubator

Lees verder

HR

( Foto: BlueChem )

ENGINEERINGNET.BE - Boogaerts begon haar professionele loopbaan in 2001 bij ExxonMobil, waar ze doorheen de jaren verschillende functies bekleedde in binnen- en buitenland.

Tijdens haar carrière bouwde ze een sterke expertise en ruime kennis op van hoe innovaties uit de chemiesector kunnen bijdragen aan de circulaire economie en een meer duurzame wereld.

Boogaerts: “Als eerste incubator in zijn soort is BlueChem in korte tijd uitgegroeid tot een succesverhaal. Ik kijk er erg naar uit om samen met mijn team en onze partners daaraan verder te bouwen: de werking van de incubator versterken, ambitieuze spin-offs, start-ups en scale-ups aantrekken, en BlueChem internationaal nog meer op de kaart zetten als dé hotspot voor innovatie in duurzame chemie.”

Op haar eerste werkdag mocht zij alvast een uniek starterslabo openen. Hiermee komt de incubator tegemoet aan de reële noden van start-ups in duurzame chemie. Tot voor kort beschikte BlueChem enkel over instapklare of volledig op maat in te richten labo’s die verhuurd worden voor een relatief lange periode.

Voor echte starters is dit vaak niet haalbaar, wegens beperkte financiële middelen en omdat ze nog onvoldoende echt labowerk hebben om het lab voltijds te benutten. Het starterslabo kan daarentegen voor korte periodes gehuurd en ook gedeeld worden met andere start-ups.