Investeringsronde levert 10 miljoen euro op voor TechWolf

Het AI-gedreven Skills Intelligence platform TechWolf zal het geld, opgehaald bij Fortino Capital, Acadian Ventures, PMV en bestaande investeerders, gebruiken voor de verdere internationale expansie en voor onderzoek en productontwikkeling.

Trefwoorden: #human resources, #software, #TechWolf

Lees verder

Techniek

( Foto: TechWolf )

ENGINEERINGNET.BE - TechWolf werd in 2018 opgericht door Andreas De Neve, Jeroen Van Hautte en Mikaël Wornoo tijdens hun studies ingenieurswetenschappen aan de Universiteit van Gent.

Het bedrijf lost een veelvoorkomend probleem op: ondernemingen hebben te weinig inzicht in de skills van hun medewerkers. Dit leidt tot ondermaats talentmanagement en bemoeilijkt bedrijfstransformatie.

Andreas De Neve, CEO van TechWolf: "Wij willen mensen in een positie brengen waarin ze zich kunnen ontwikkelen en het meeste kunnen doen met hun talent.  We geven werknemers en managers up-to-date inzicht in skills, en bevorderen zo loopbaanontwikkeling en interne mobiliteit. De technologie laat HR toe om een meer strategische rol op te nemen binnen het bedrijf.”

Mondiale spelers als bp en GE Healthcare zetten deze technologie in om automatisch de skills van meer dan 2 miljoen  medewerkers in kaart te brengen, terwijl dat vroeger heel arbeids-en tijdsintensief was.

Om skills en competenties af te leiden, integreert hun platform met MS Teams, Sharepoint, Confluence en andere systemen waar mensen dagelijks mee aan de slag zijn. De technologie connecteert met Human Capital Management systemen, Talent Marketplaces en leerplatformen om de volledige skill infrastructuur van bedrijven te stroomlijnen.

Tegen eind 2024 wil het bedrijf de wereldwijde leider in Skill Intelligence software zijn en 100 miljoen werknemers van skill inzichten voorzien. Dit jaar is TechWolf van plan om 25 mensen aan te nemen over alle afdelingen, waardoor het team van 25 naar 50 medewerkers zal groeien.